Fotbal intern

Se aglomerează atacul Universității Craiova. Cine poate fi victima transferului lui Juan Camara

16.02.2021 | 22:11
Se aglomereaza atacul Universitatii Craiova Cine poate fi victima transferului lui Juan Camara
ADVERTISEMENT

Lotul celor de la Universitatea Craiova devine din ce în ce mai numeros, iar concurența pentru posturi este acerbă. Odată cu aducerea lui Juan Camara, Cristi Bărbuț ar putea să iasă din schemă, deoarece, în planul ofensiv, Marinos Ouzounidis beneficiază de aportul mai multor jucători care pot evolua pe postul lui Bărbuț.

Juan Camara este ultimul fotbalist adus de Mihai Rotaru pentru a suplimenta forța echipei din Bănie. Spaniolul și-a încheiat socotelile cu Dinamo și cu formația sa din Polonia, astfel că a semnat cu „alb-albaștrii”, iar oficialii i-au pregătit un videoclip special.

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis nu va avea misiune ușoară de a alege cel mai bun prim „11”. Tehnicianul grec a schimbat sistemul și încearcă să-și adapteze elevii pentru noul stil de joc. Emil Săndoi, fost antrenor al Universității, a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că a rămas surprins de faptul că Ouzounidis a schimbat sistemul.

Se aglomerează lotul celor de la Universitatea Craiova. Cristi Bărbuț, „victima” aducerii lui Juan Camara?!

Mai mulți specialiști din fotbal au spus că pentru a se bate la campionat cu șanse reale, o echipă trebuie să aibă un lot numeros, cu atât mai mult cât există riscul de infectare cu COVID-19 și faptul că anumiți jucători pot deveni indisponibili. Conform site-ului oficial, Universitatea Craiova, una dintre principalele candidate la titlu, are nu mai puțin de 28 de fotbaliști, dar are și un staff foarte numeros.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru a adus doi fotbaliști în ultima vreme. Jucătorii Matteo Fedele și Juan Camara au semnat cu Știința și au principala misiune de a ajuta la aducerea trofeului de campioană. Spaniolul Camara a evoluat ultima dată pentru Dinamo și a făcut o figură foarte frumoasă în acest tur de campionat. Acesta poate evolua pe postul de extremă dreaptă. Într-un sistem 4-2-3-1, preferat de Marinos Ouzounidis, acolo ar putea juca fotbaliști ca George Cîmpanu, Cristi Bărbuț, Andrei Ivan sau Ștefan Baiaram. Ultimii doi preferă mai mult banda stângă. De asemenea, Vasile Constantin și Mihai Căpățînă ar putea fi folosiți și ei în această poziție.

Astfel, aducerea lui Camara ar putea însemna faptul că Bărbuț nu și-ar mai găsi loc printre jucătorii de start, chiar dacă a fost titular în ultimul meci al Științei, încheiat cu o remiză „albă” în fața Academicii Clinceni. Bărbuț a fost schimbat la pauză cu George Cîmpanu. Fostul jucător al lui ACS Poli Timișoara se află la Universitatea Craiova din vara anului 2017, iar contractul său expiră în vara acestui an.

ADVERTISEMENT
Cristi Bărbuț
Cristi Bărbuț se pregătește intens la antrenamente

Conform informațiilor FANATIK, mai multe cluburi s-au interesat de serviciile lui Bărbuț, însă nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Totuși, despărțirea s-ar putea produce în vara acestui an. În plan ofensiv, Ouzounidis îi mai are și pe Reagy Ofosu și Alexandru Tudorie.

  • 112 meciuri are Cristi Bărbuț în tricoul alb-albastru al Universității Craiova
  • 10 și 16 pase decisive a reușit jucătorul pentru echipa din Bănie
  • 25 de ani are Bărbuț
ADVERTISEMENT

Jucătorii se adaptează în sistemul de joc impus de Marinos Ouzounidis. Tehnicianul grec vrea să-l facă pe Cicâldău un veritabil număr 10

Așa cum FANATIK a anunțat, Marinos Ouzounidis a venit cu schimbări la Universitatea Craiova. Cu o experiență acumulată la echipe importante, antrenorul vrea să echilibreze jocul Științei prin schimbarea sistemului de joc. 4-3-3 a fost așezarea preferată de foștii tehnicieni, însă Ouzounidis a trecut la un 4-2-3-1 și chiar a încercat și un 4-4-2.

Dan Nistor și Alexandru Mateiu au fost preferați la închidere, iar Alexandru Cicâldău a fost avansat, dându-i șansa de a evolua ca un veritabil număr 10 și să încerce să se apropie mai mult de poarta adversă. Emil Săndoi, fost antrenor al Craiovei, s-a arătat surprins de schimbările lui Ouzounidis, deoarece clubul oltean are filosofia sistemului 4-3-3. Un 4-4-2 ar putea fi surpriza după revenirea lui Elvir Koljic. Atacantul bosniac ar putea face cuplu în atac cu Ivan Mamut.

„Am văzut că a schimbat modulul tactic, Craiova juca într-un 4-3-3, iar Ouzounidis a trecut în 4-2-3-1. E un lucru pe care pe mine mă surprinde pentru că și atunci când eram acolo, acum câțiva ani, știu că politica clubului era să joace într-un 4-3-3 și chiar mă surprinde faptul că Ouzounidis a schimbat sistemul de joc.

Mă rog, fiecare antrenor cu stilul lui. Înseamnă că s-a impus. Ți-am spus, eu știu politica clubului Universitatea Craiova cu acest 4-3-3, chiar și jucătorii pe care i-au transferat sunt pentru acest sistem, dar asta nu înseamnă că nu se pot adapta, întrucât sunt jucători valoroși și polivalenți”, a declarat Săndoi pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Hermannstadt : 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT