Sporturi

CIO și Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat datele de desfășurare din vara lui 2021. UPDATE

30.03.2020 | 15:39
CIO si Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anuntat datele de desfasurare din vara lui 2021 UPDATE
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice sunt programate să înceapă pe data de 24 iulie 2020 la Tokyo, însă ameninţarea coronavirusului la nivel global a afectat şi competiţia supremă din sport. 


UPDATE, 30 martie, ora 15:35 / Comitetul Internațional Olimpic și Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de desfășurare a competiției amânate pentru 2021. Astfel acestea se vor desfășura la Tokyo în perioada 23 iulie – 8 august 2021. Jocurile Paralimpice vor avea loc între 24 august și 5 septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 martie, ora 19:05/ Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a reacționat la scurt timp după amânarea Jocurilor Olimpice pentru vara anului viitor.

În contextul pandemiei mondiale de coronavirus, vocea sportivilor a fost auzită şi decizia a venit imediat fiind în asentimetul majorităţii şi în interesul sportivilor şi familiei olimpice.

ADVERTISEMENT

Comisia Sportivilor din cadrul COSR şi-a exprimat aceeaşi părere după ce a fost consultată de către conducerea forului olimpic.

Cea mai mare parte a sportivilor români au spus că soluţia amânării competiţiei de la Tokyo este cea mai bună şi oferă tuturor participanţilor şanse egale atât pentru cei care s-au calificat, cât şi pentru sportivii aflaţi în plină campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Mihai Covaliu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 martie, ora 19:00/ Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, recunoaște că amânarea Jocurilor Olimpice pentru vara anului viitor este decizia firească în contextul pandemiei de coronavirus, care nu le permite sportivilor să facă antrenamentele normale.

După amânarea EURO 2020, inițiativă asumată și de către FRF, amânarea Jocurilor Olimpice era doar o chestiune de timp, în contextul în care pandemia COVID-19 continuă să se răspândească. Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente.

ADVERTISEMENT

În plus, având în vedere măsurile luate de autorități, sportivii nu se pot pregăti în această perioadă. Competiția de la Tokyo trebuie să ofere tuturor sportivilor șanse egale și era din ce în ce mai greu de crezut că se va putea realiza acest lucru în 2020, cel puțin în această vară, ceea ce înseamnă că integritatea sportivă ar fi avut de suferit.

Așadar, este o decizie normală, echilibrată și responsabilă pe care Federația Română de Fotbal o susține, chiar dacă ne este dificil să le spunem jucătorilor, antrenorilor și suporterilor că trebuie să mai aștepte un an pentru o participare istorică pentru fotbalul românesc la Jocurile Olimpice”, a declarat Răzvan Burleanu.


UPDATE, 24 martie, ora 18:50/ Comitetul Olimpic Internațional a anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că Jocurile Olimpice se vor desfășura în vara anului viitor, la Tokyo.

„Jocurile Olimpice au fost amânate pentru 2021, nu mai târziu de luna august. Evenimentul va păstra numele de Jocurile Olimpice și Paralimpice 2020”, se arată în comunicat.


UPDATE, 24 martie, ora 14:30/ Shinzo Abe, premierul Japoniei, a acceptat ca ediția viitoare a Jocurilor Olimpice să se dispute în vara anului 2021. Oficialul japonez a purtat discuții în cursul zilei de marți, 24 martie, cu membri ai Comitetului Olimpic Internațional, iar un anunț oficial pentru data disputării JO este așteptat în perioada următoare. Va fi, foarte probabil, anul 2021!


UPDATE, 23 martie, ora 20:00 / Dick Pound, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, a anunţat că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate. Acesta a susţinut că cea mai importantă competiţie sportivă s-ar putea desfăşura în 2021.

“Ținând cont de informațiile oferite de CIO, s-a decis ca Jocurile Olimpice să fie amânate. Momentan nu s-a stabilit noua dată de desfășurare a competiției, dar cu siguranță aceasta nu va începe pe 24 iulie, așa cum știam cu toții”, a declarat Dick Pound pentru USA Today.


UPDATE, 23 martie, ora 12:00 / Comitetul Olimpic Internaţional a transmis un comunicat în care anunţă că vor fi luate în calcul mai multe scenarii pentru disputarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Analiza va dura în jur de patru săptămâni, atunci când va fi comunicată o decizie finală.

“Sunt doar câteva dintre multele provocări. Prin urmare, în urma studierii diferitelor scenarii, ar fi nevoie de angajamentul și cooperarea deplină a Comitetului de Organizare Tokyo 2020 și a autorităților japoneze, precum și a tuturor Federațiilor Internaționale și ale Comitetelor Olimpice Naționale.

De asemenea, e nevoie de colaborarea cu deținătorii de drepturi și de sprijinul sponsorilor. În acest spirit al angajamentului împărtășit al tuturor părților implicate, Comitetul Internațional Olimpic a inițiat următorul pas în planificarea scenariilor de desfășurare a Jocurilor Olimpice”, se arată în comunicatul CIO.


UPDATE, 23 martie, ora 10:34 / Canada şi Australia au anunţat că vor boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo în cazul disputării competiţiei în vara acestui an. Cele două ţări propun amânarea Olimpiadei pentru 2021, lucru cerut şi de alte federaţii din întreaga lume.


UPDATE, 22 martie, ora 19:55 / Jurnaliştii de la AS au anunţat că sunt şanse foarte mari ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie amânate. Spaniolii susţin că oficialii CIO (Comitetul Internaţional Olimpic) au discutat pe marginea acestui subiect şi este foarte posibil ca Olimpiada să nu mai aibă loc în 2020.

Conform jurnaliştilor de la AS, anunţul oficial va fi făcut în următoarele zile, după ce vor fi stabilite noile posibile date pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.


Se AMÂNĂ Jocurile Olimpice 2020 din cauza coronavirusului?! Ar urma să se desfăşoare doi ani mai târziu

Este pentru prima dată când un oficial admite că Jocurile Olimpice ar putea fi amânate, deşi până la această oră Comitetul Internaţional Olimpic şi cei care se ocupă de organizarea JO 2020 au spus în mod repetat că această competiţie se va desfăşura conform planului.

Haruyuki Takahashi este membru al Comitetului Olimpic de organizare a spus pentru “Wall Street Journal”: “O să vorbim foarte serios despre acest caz în luna aprilie. Nu cred că Jocurile Olimpice ar putea fi anulate, dar ar putea fi o amânare. 

Comitetul Internaţional Olimpic ar putea fi în pericol dacă va fi o anulare. Doar drepturile TV din Statele Unite aduc încasări importante”, a spus Takahashi.

Varianta ca Olimpiada să se dispute cu porţile închise cade din start!

Takahashi susţine că o amânare a Jocurilor Olimpice pentru următorii doi ani ar fi cea mai fezabilă variantă deoarece calendarul sportiv pentru anul viitor a fost în mare stabilit şi ar fi greu de introdus o competiţie de anvergura Jocurilor Olimpice.

O altă variantă propusă a fost disputarea Jocurilor Olimpice cu porţile închise, însă Takahashi este de părere că acest scenariu este unul nerealist pentru că încasările din bilete şi alte obiecte promoţionale sunt foarte mari.

Flacăra Olimpică s-a aprins în Grecia pe 12 martie!

Înainte de Jocurile Olimpice ar trebui să se dispute Campionatul European de fotbal din 2020, între 12 iunie şi 12 iulie. În acest moment, UEFA a specificat clar că nu se pune problema amânării turneului final, care rămâne să se dispute la datele fixate.

Flacăra olimpică a fost aprinsă joi, 12 martie în Grecia, locul în care “s-au născut” Jocurile Olimpice. Din păcate, ceremonia a fost umbrită de ameninţarea coronavirusului. La eveniment nu au avut voie să participe fanii şi au existat mai multe restricţii.

Dacă Jocurile Olimpice se vor muta pentru anul 2022 ar însemna să avem două ediţii ale JO în acelaşi an. În luna februarie ar urma să se dispute Olimpiada de Iarnă în Beijing, în timp ce Jocurile Olimpice de Vară ar urma să fie disputate în Tokyo.

  • 11.000 de atleţi urmează să participe la Jocurile Olimpice
  • 206 naţiuni vor fi reprezentate de sportivi la Tokyo
ADVERTISEMENT
Tags: