Sporturi

Se amână România – Italia la Fed Cup? Precedent în Cupa Davis: China nu a mai venit în țara noastră din cauza coronavirus

08.03.2020 | 10:38
Se amana Romania  Italia la Fed Cup Precedent in Cupa Davis China nu a mai venit in tara noastra din cauza coronavirus
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, tot mai multe evenimente din sport au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Nu doar fotbalul, ci și alte sporturi au fost afectate de această maladie. S-au jucat meciuri fără spectatori, s-au amânat și chiar s-au anulat evenimente. Italia este noua ”Chină” a Europei în domeniul coronavirus, iar naționala acestei țări este așteptată în România, pentru un meci de Fed Cup programat în aprilie.

Se mai joacă România – Italia la Fed Cup? Precedent în Cupa Davis: China nu a mai venit în țara noastră din cauza coronavirus

Întâlnirea dintre naționalele României și Italiei care contează pentru barajul de menținere în Grupa Mondială de Fed Cup este programată a se va juca la Cluj-Napoca în zilele de 17 și 18 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Italia se confruntă în această perioadă cu una dintre cele mai mari criza medicale din istoria țării. Aproape 6.000 de persoane au fost infectat cu coronavirus și 233 și-au pierdut viața, alte câteva sute fiind la terapie intensivă.

Guvernul din Italia a luat deja o serie de măsuri extraordinare de prevenire a răspândirii coronavirus, punând sub carantină peste 16 milioane de persoane.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu întâlnirea de Fed Cup dintre România și Italia de luna viitoare.

Recent, medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, le-a transmis tuturor celor veniți din Italia că s-ar putea să fie puși în izolare la domiciliu sau în carantină.

ADVERTISEMENT

România – China, precedentul care ne spune că și meciul de Fed Cup poate avea de suferit

Precedentul ne spune că sunt șanse importante ca meciul de Fed Cup România – Italia să se amâne, să se dispute fără spectatori sau chiar să nu se mai joace.

Echipa de Cupa Davis a României urma să joace împotriva Chinei, la Piatra Neamț, pe 6 și 7 martie, meciul din play-off-ul Grupei Mondiale 1, însă forul conducător al tenisului din China a anunțat că deplasarea nu se poate face, din cauza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Italia vs Coreea de Sud din Cupa Davis, fără spectatori

Recent, în Italia s-a jucat meciul de Cupa Davis dintre țara gazdă și Coreea de Sud. Toate disputele de la Cagliari au avut loc fără spectatori în tribune.

Și ceremonia de tragere la sorți din Cupa Davis pentru întâlnirea dintre Italia și Coreea de Sud s-a desfășurat în condiții speciale.  Organizatorii italieni au aranjat scaunele din sală în așa fel încât contactul dintre cei prezenți să fie cât mai puțin probabil.

Se vând deja bilete pentru România – Italia

Cum organizatorii nu au fost încă înștiințați de vreo măsură legată de partida România – Italia din Fed Cup, oficialii de la Cluj-Napoca au pus deja în vânzare bilete pentru acest duel.

Vineri, 6 februarie, oficialii Federației Române de Tenis au anunțat punerea în vânzare a biletelor pentru întâlnirea de Fed Cup dintre România și Italia.

ADVERTISEMENT
Tags: