Fotbal intern

Se amână verdictul în cazul de dopaj de la Astra. Membrii comisiei ANAD, loviți cu neprezentări

05.03.2021 | 18:15
Se amana verdictul in cazul de dopaj de la Astra Membrii comisiei ANAD loviti cu neprezentari
ADVERTISEMENT

Ședința din data de 4 martie a Comisiei ANAD ar fi trebuit să ofere noutăți cu privire la situația celor trei fotbaliști de la Astra Giurgiu anchetați pentru dopaj. Mulți dintre oamenii convocați de anchetatori nu s-au prezentat la audieri. 

Singurul reprezentant al grupului celor trei fotbaliști care a colaborat cu anchetatorii este și cel mai tânăr dintre ei, respectiv Alexandru Ioniță. Veteranul japonez Takayuki Seto și Kehinde Fatai continuă să nu se prezinte la audieri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au evitat să se prezinte în fața anchetatorilor și medicii care lucrează pentru clinica la care cei trei fotbaliști au fost pentru a apela la metodele de refacere despre care se presupune că ar fi interzise.

Se amână verdictul în cazul de dopaj de la Astra. Takayuki Seto și Kehinde Fatai nu s-au prezentat în fața Comisiei ANAD

Trei fotbaliști ai Astrei Giurgiu au fost suspendați provizoriu în septembrie, 2020, pentru că ar fi apelat la metode interzise de refacere prin introducerea intravenoasă a unor substanțe la o clinică din București. Este vorba despre Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță.

ADVERTISEMENT

Dacă ultimul de pe această listă a colaborat cu anchetatorii și a recunoscut greșeala în fața lor, ceilalți doi nici nu au vrut să audă de posibilitatea de a se prezenta la audieri. În data de 4 martie a avut loc o nouă ședință în acest caz, dar cei doi au evitat din nou să dea curs invitației anchetatorilor, informează gsp.ro.

De asemenea, ar fi fost convocat întreg staff-ul medical de la Cronos Med, clinica din București la care cei trei au fost surprinși în timp ce foloseau metoda interzisă de regulamentul WADA. S-a prezentat doar managera clinicii. Suspiciunile anchetatorilor sunt legate de cantitatea de lichid introdusă în venele jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Se suspectează că ar fi vorba despre două flacoane de câte 100 de mililitri de lichid ce conținea vitamine și minerale, cantitate peste limita maximă admisă de regulamentele WADA (Organizația Mondială Anti-Doping). Deocamdată, ANAD nu a luat o decizie în acest caz.

Alexandru Ioniță, singurul care a colaborat. Dani Coman l-a ironizat, Ioan Niculae l-a amenințat

În vârstă de 26 de ani, Alexandru Ioniță a colaborat cu anchetatorii ANAD. El și-a recunoscut vina în fața acestora, la sfatul impresarului Victor Becali. Fostul rapidist speră să scape astfel cu o suspendare redusă, pentru a-și putea continua cariera. În condiții normale, pedeapsa în astfel de cazuri este o suspendare de patru ani!

ADVERTISEMENT

La auzul veștii că Ioniță a colaborat, Dani Coman l-a ironizat într-o declarație oferită pentru FANATIK. „Eu cred în continuare în nevinovăția jucătorilor, chiar dacă lui Alex i-a plăcut să dea cu pixul. Datele pe care le-am primit de la respectiva clinică arată că jucătorii nu au depășit cantitatea care este permisă”, ne-a spus Coman.

De asemenea, Ioan Niculae s-a declarat foarte deranjat de atitudinea lui Ioniță. Patronul Astrei, ajuns între timp după gratii, l-a amenințat pe fotbalist că îl va da în judecată dacă formația giurgiuveană va avea de suferit ca urmare ca acestui caz de dopaj.

„Ioniță trebuia să se gândească foarte bine ce consecințe pot avea declarațiile sale date în fața Comisiei. Dacă s-a dus acolo și a spus ca un nerod verzi și uscate, așa cum probabil a fost învățat, nu va scăpa ușor, așa cum crede el!

Îl avertizez public că, în cazul în care o să fie găsit vinovat, noi îl vom da în judecată pentru recuperarea banilor pe care i-am dat pe el. Astra nu are nicio vină. El a intrat în belelele astea din cauza lui. Să asculte bine la mine ceea ce îi transmit acum. Dacă este găsit vinovat, noi îl vom da în judecată pe el”, spunea Niculae la începutul lunii februarie.

ADVERTISEMENT