ADVERTISEMENT
News

Se anunţă noi restricţii. Ministrul Sănătăţii ameninţă: „Vom fi nevoiţi să intervenim în anumite zone”

Autor: Flaviu Popa | 31.08.2020 | 19:31
Se anunţă noi restricţii. Ministrul Sănătăţii ameninţă: „Vom fi nevoiţi să intervenim în anumite zone
Nelu Tătaru: Carantină în București? Sunt specialiști care spun să ne închidem două luni. Foto: Hepta

Ministrul Nelu Tătaru crede că România poate ajunge la o medie a cazurilor de 1.500 după redeschiderea restaurantelor, dacă oamenii vor respecta regulile.

ADVERTISEMENT

Dacă regulile nu vor fi respectate, numărul de infectări va fi mult mai mare și vor fi impuse noi restricții.

Tătaru a precizat că Ministerul Sănătății deține o evaluare care prevede aproximativ 1.500 de cazuri de infectare pe zi, în momentul în care se vor redeschide restaurantele și școlile.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru nu se teme că România poate avea 2.800 de cazuri Covid-19 pe zi

Așadar, Tătaru a dat un semnal că România poate gestiona criza de sănătate cauzată de Covid-19, însă e nevoie de implicarea oamenilor.

„În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru comun cu miniştrii de resort pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, o creştere mică pe care o asumăm. În măsura în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere a numărului de cazuri. Avem evaluare care merge până în 1.500 de cazuri în condiţiile în care se respectă regulile.

ADVERTISEMENT

În condiţiile în care nu se respectă regulile vom avea o creştere şi atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a explicat Tătaru.

Cu toate că în urmă cu trei luni specialiștii vorbeau de o prognoză de aproximativ 2.800 de cazuri pe zi, Tătaru liniștește populația, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

„Prognoza era dată de acum două luni şi jumătate. Aş merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile şi fiecare dintre noi ne facem partea noastră de treabă, atunci vom avea o creştere a numărului de cazuri mică, acceptabilă, în condiţiile în care putem gestiona şi terapiile intensive”, a punctat ministrul.

În concluzie, Tătaru le-a transmis un mesaj acelor primari care se plâng că nu știu cum să gestioneze situația înainte de începerea școlii: „De o lună de zile vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor pe care le-am pus în transparenţă şi sunt cunoscute de toată lumea, nu ştiu de ce aceşti primari nu cunosc aceste scenarii, iar libertatea e a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă prin autorităţi locale, DSP şi inspectorate şcolare, adaptate la fiecare şcoală în parte. Fiecare şcoală în parte este evaluată de acum două săptămâni. Sunt cele trei scenarii în care se poate face şi învăţământ online acolo unde avem un indice de peste 3”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!