Life

Se anunță noi schimbări în Familia Regală britanică. Decizia regelui Charles în legătură cu prințesa Charlotte

Noi schimbări în Familia Regală britanică. Ce decizie a luat regele Charles în legătură cu prințesa Charlotte, fiica prințului William.
26.01.2023 | 08:30
Se anunta noi schimbari in Familia Regala britanica Decizia regelui Charles in legatura cu printesa Charlotte
Decizia regelui Charles în legătură cu prințesa Charlotte Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Sunt noi schimbări în Familia Regală britanică. Ce decizie a luat regele Charles în legătură cu prințesa Charlotte, fiica lui William și a lui Kate.

Se anunță noi schimbări în Familia Regală britanică

Regele Charles ar fi vrut să-i acorde un nou titlu regal nepoatei sale de când a devenit rege, dar acum se pare că s-a răzgânit.

ADVERTISEMENT

După ce a luat în considerare să-i ofere fiicei lui Wiiliam și Kate un nou titlu regal, acela de ducesă de Edinburgh, regele s-a răzgândit.

Titlul era promis de ani buni fratelui său, Prințul Edward, dar regele a luat în considerare să i-l dea nepoatei sale, prințesa Charlotte.

ADVERTISEMENT

Regele Charles chiar ar fi vrut ca acest titlu să fie păstrat pentru nepoata sa și chiar se răzgândise în a-i mai oferi statutul de duce de Edinburgh fratelui său, în favoarea sa.

Acum, prințesa Charlotte este cunoscută oficial sub numele Alteța Sa Regală Prințesa Charlotte de Wales, părinții ei fiind prinții de Wales.

ADVERTISEMENT

Prințul Edward, furios dacă nu i se acordă titlul promis

Dar cu timpul titlul acesteia se va schimba, iar Regele Charles al III-lea ar fi plănuit ca numele nepoatei sale să fie cel de ducesă de Edinburgh.

A fost anunțat încă din 1999 că Edward va deveni Duce de Edinburgh, titlu deținut anterior de răposatul său tată, Prințul Philip, în ziua nunții sale cu Sophie.

ADVERTISEMENT

Astfel, se spune că prințul Edward s-ar fi supărat foarte rău dacă ar fi aflat că acest lucru nu se va mai întâmpla, după o promisiune pe care a așteptat-o până acum 24 de ani și mai are de așteptat.

“Acum se pare că lucrurile se schimbă. Este clar că regele a avut timp să reflecteze asupra dorințelor regretatei regine”, a spus o sursă, confrom , Mail On Sunday.

Prințul Edward consideră pierderea titlulu în favoarea nepoatei sale drept „o palmă peste față”.

Dacă îi va acorda titlul, regele Charles va da o dispoziție ca acesta să se întoarcă la Coroană după decesul său și nu să treacă mai departe în familia fratelui său, la moștenitori.

În schimb, Charlotte ar putea primi titlul de Prințesă Regală, dar abia după venirea pe tron a tatălui ei.

ADVERTISEMENT