ADVERTISEMENT
News

Se anunţă proteste masive în Sănătate. Mesaj dur pentru premierul Florin Cîțu după îngheţarea salariilor

Autor: Flaviu Popa | 29.12.2020 | 17:04
Se anunţă proteste masive în Sănătate. Mesaj dur pentru premierul Florin Cîțu după îngheţarea salariilor
Proteste în sănătate în urma înghețării salariilor. Foto: Inquam

Sindicaliștii Sanitas nu vor accepta înghețarea salariilor și a sporurilor, în ciuda faptului că premierul Florin Cîțu a decis acest lucru.

ADVERTISEMENT

Guvernul este somat să își respecte promisiunile făcute salariaților din sănătate și asistență socială pe durata stărilor de urgență și alertă.

Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor, lucru considerat de neconceput de către reprezentanții Sanitas.

ADVERTISEMENT

Se anunță proteste masive după înghețarea salariilor bugetarilor

Federația Sanitas din România somează public Guvernul proaspăt instalat să își respecte promisiunile făcute salariaților din sănătate și asistență socială în toată perioada stării de urgență și a stării de alertă, indiferent în ce poziție s-au aflat actualii reprezentanți guvernamentali în acea perioadă”, este anunțat într-un comunicat de presă.

Cîțu e somat să respecte legea și să majoreze salariile așa cum era prevăzut inițial și oamenii nemulțumiți sunt tot mai aproape de proteste masive, cu toate că ne aflăm în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

Sanitas nu va accepta declarația actualului premier, care încearcă să ne convingă că marele câștig al acestei ordonanțe este faptul că nu se taie salariile.

Îi reaminteşte premierului PNL că fostul guvern, tot PNL, și-a asumat niște angajamente față de lucrătorii din sănătate și asistență socială, iar caracterul așa-zis temporar al înghețării salariilor bugetarilor nu mai convinge pe nimeni: cu siguranță, el se va permanentiza!

ADVERTISEMENT

Ne asigurăm toți membri de sindicat că nu vom accepta actuala formă a ordonanței de urgență și vom recurge la toate mijloacele de manifestare sindicală pentru a apăra drepturile eroilor României de azi”, susțin cei din Sanitas.

Potrivit Sanitas, proiectul de ordonanță e făcut să limiteze veniturile salariaților la nivelul lunii decembrie 2020, lucru care face imposibilă raportarea sporturilor și a orelor de gardă.

ADVERTISEMENT

70 de cadre medicale au murit în România în lupta cu noul coronavirus, potrivit sindicatului, astfel că Guvernul Cîțu are acum de luat o decizie foarte complicată pe fondul crizei economice.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!