Sport

Se apropie meciul cu Ucraina și Edi Iordănescu nu mai glumește! Nu-i mai primește la antrenamente nici pe șefii lui!

Edi Iordănescu își izolează echipa înaintea partidei cu Ucraina, nici măcar oficialii Federației nu mai sunt primiți la antrenamente
Se apropie meciul cu Ucraina si Edi Iordanescu nu mai glumeste Nui mai primeste la antrenamente nici pe sefii lui
Edi Iordănescu a devenit secretoman înaintea meciului cu Ucraina, nu-și mai primește nici șefii la antrenamente
ADVERTISEMENT

România revine la un Campionat European după opt ani și miza e atât de mare încât Edi Iordănescu nu mai ține cont nici de colegialitate, nici de organigrama Federației. El și-a izolat echipa chiar și de oameni din FRF care îi sunt superiori, conform ierarhiei. Selecționerul nu a avut atitudinea aceasta de la începutul stagiului german.

Edi Iordănescu le-a închis antrenamentele chiar și șefilor lui!

Pe măsură ce se apropie meciul cu Ucraina, Iordănescu a început să trateze totul foarte serios. Imaginile de la primul antrenament pe care l-au avut tricolorii în Wurzburg, cu trei mii de oameni în tribune, nu vor mai apărea și de la viitoarele ședințe de pregătire. Edi a folosit prima parte a șederii în Germania pentru adaptarea fotbaliștilor săi.

ADVERTISEMENT

De acum nu mai amestecă protocolul și antrenamentele. Selecționerul a cerut ca nici măcar oficialii Federației să nu mai asiste la antrenamentele tactice pe care le conduce! Singurul exceptat de la regula aceasta este directorul tehnic Mihai Stoichiță. Iordănescu îl respectă pe ”nea Mihai” ca șef al Departamentului Tehnic și de aceea i se pare firesc ca el să poată urmări din tribună antrenamentele.

Și mai este vorba și despre recunoștința pentru sprijinul pe care i l-a acordat Stoichiță lui Iordănescu în două momente decisive pentru scenariul în care se află Edi acum. El a fost angajat selecționer în ianuarie 2022, după ce Mirel Rădoi renunțase la post. A prins jobul acesta deși Ladislau Boloni părea favoritul la un moment dat.

ADVERTISEMENT

De ce e firesc să-i fie recunoscător: Mihai Stoichiță l-a ținut în funcție pe Iordănescu

Stoichiță a insistat în discuțiile pe care le-a avut cu Burleanu că Iordănescu era alegerea corectă și bună, așa că Federația a oprit tratativele pe care le pornise cu Boloni și l-a instalat pe fiul lui Anghel Iordănescu. Edi a început foarte slab mandatul, a încheiat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor.

Stoichiță a continuat să-l sprijine și atunci, într-o situație în care și foști internaționali, și media cereau să fie schimbat selecționerul. Contractul pe care îl avea cu Iordănescu junior chiar îi permitea Federației să-l demită gratuit, fără să-i achite despăgubiri. Sigur, selecționerul avea să confirme încrederea pe care i-a arătat-o Stoichiță.

ADVERTISEMENT

El a calificat echipa la Campionatul European după opt ani în care românii nu au mai participat la niciun turneu final, iar acum are un alt statut, unul foarte bun. Nu mai are nevoie să fie protejatul cuiva, de data aceasta FRF îl roagă să semneze un contract nou și să continue în funcție și după Euro 2024, pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026.

Doar UEFA a făcut ca România să nu fie izolată complet înaintea meciului cu Ucraina

Relația apropiată pe care o au Iordănescu și Stoichiță este evidentă și în interacțiunea pe care o au în Germania. Selecționerul și directorul tehnic au glumit înaintea unui antrenament, cu Edi aflat pe teren și cu ”nea Mihai” în tribună. Stoichiță a rămas singurul pe care selecționerul îl mai acceptă ca martor al antrenamentelor.

ADVERTISEMENT

”Nu e vorba neapărat despre suspiciuni, despre divulgarea vreunor secrete, doar că Edi e convins că e mai bine pentru jucători ca ei să se pregătească fără să mai aibă tribuna plină cu oficiali”, explică persoanele cu care FANATIK a discutat despre subiect. Numărul conducătorilor care nu au voie să vadă antrenamentele a crescut, fiindcă astăzi au ajuns în Wurzburg și membrii Comitetului Executiv al Federației.

Departamentul acesta este echivalentul unui guvern al FRF. Pentru Edi nu contează asta, pentru el e important doar să-și țină echipa izolată și concentrată pentru meciul cu Ucraina, de luni, ora 16:00. Antrenamentul de sâmbătă va fi închis și pentru presă. Jurnaliștii vor avea voie să asaiste la prima parte a ședinței de pregătire de duminică. Dar nu fiindcă Iordănescu ar renunța subit la secretomanie, ci fiindcă va fi vorba despre antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Ucraina, iar UEFA impune ca media să fie prezentă.

  • 3 meciuri va mai petrece Edi Iordănescu pe banca echipei naționale dacă România nu va obține calificarea în optimile de finală. Contractul lui expiră după Euro și încă nu a fost prelungit
  • 20.000 de euro a încasat lunar Edi Iordănescu din contractul avut cu Federația. El a mai primit 200.000 de euro pentru calificarea la Campionatul European, un bonus asupra căruia părțile conveniseră încă din ianuarie 2022, atunci când au început colaborarea

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la EURO 2024.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Ţipetele Dianei au fost auzite de un martor aflat la Valea Spumoasă. Apoi...
Ţipetele Dianei au fost auzite de un martor aflat la Valea Spumoasă. Apoi s-a aşternut tăcerea. "Eu am auzit-o doar pe fată strigând la urs"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SURPRIZĂ la MIREASA! Cine a câștigat 40.000 de EURO
SURPRIZĂ la MIREASA! Cine a câștigat 40.000 de EURO
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
Facilități sporite pentru cei care au cont bancar. Noile măsuri devin obligatorii
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de...
Scriitorul român îndrăgostit la 70 de ani de o femeie cu 35 de ani mai mică: „Şi-ar fi dorit să fiu iubita lui secretă”