Sport

Se ascute lupta pentru trofeu la Euro 2020. Câți bani câștigi dacă se acordă mai mult de cinci penalty-uri în fazele eliminatorii

Miercuri se încheie faza grupelor la Euro 2020, astfel că lupta pentru marele trofeu începe să se ascută tot mai tare.
23.06.2021 | 18:46
Se ascute lupta pentru trofeu la Euro 2020 Cati bani castigi daca se acorda mai mult de cinci penaltyuri in fazele eliminatorii
ADVERTISEMENT

Euro 2020 a oferit până în această fază a competiției meciuri care mai de care mai spectaculoase, lupta la calificarea în optimi fiind acerbă în cam fiecare grupă. Până în acest moment se știu deja 12 prime reprezentative care vor evolua în prima rundă eliminatorie.

Din cele 51 de meciuri programate să se dispute la acest Campionat European s-au jucat deja 32, adică mai bine de jumătate. În acest interval, cele 24 de selecționate prezente la Euro 2020 au înscris nu mai puțin de 76 de goluri.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună ofensivă de la Euro 2020 o are Olanda. Selecționata batavă a înscris de opt ori, cu un gol mai mult decât Belgia și Italia. 2,37 este în prezent media de goluri marcate pe meci la turneul final care se dispută în 11 țări.

14 penalty-uri s-au dat până acum în faza grupelor

În cele 32 de meciuri dispuate până la această oră la Euro 2020 s-a marcat o dată la 38 de minute, ceea ce spune multe despre apetitul ofensiv al echipelor prezente la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

E luptă mare și la titlul de golgheter al Campionatului European. Momentan, liderul acestei ierarhii este Cristiano Ronaldo, cu trei reușite. Cel mai bun marcator din istoria competiției împarte însă prima poziție cu Romelu Lukaku, Georginio Wijnaldum și Patrik Schik.

La capitolul posesie conduce Spania. Ibericii au avut mingea 72% din timp, spre deosebire de italieni care au deținut controlul balonului într-un procent de 57,7%, la fel Belgia. Statistica nu o ajută însă deloc pe naționala lui Luis Enrique, care n-a bătut încă pe nimeni la Euro și are doar două puncte.

ADVERTISEMENT

În schimb, cele două naționale care o urmează la mare distanță pe Spania au un traseu perfect la Euro 2020 și sunt deja calificate în optimi, cu maximum de puncte.

La acest Campionat European s-au dat acordat de către arbitri unsprezece lovituri de pedeapsă. Nu toate au fost însă transformate, ci doar cinci dintre ele. Au marcat de la punctul cu var până acum doar Emil Forsberg,  Patrik Schik, Cristiano Ronaldo, Memphis Depay și Artem Dzyuba.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,00 pentru ca în fazele eliminatorii de la Euro 2020 să se acorde mai puțin de șase penalty-uri.

Câte lovituri de pedeapsă se acordă în fazele eliminatorii de la Euro 2020?

Până la finalul fazei grupelor UEFA Euro 2020 mai sunt meciuri de disputat. Slovacia – Spania, Suedia – Polonia, Portugalia – Franța și Germania – Ungaria sunt partidele care vor trage corina peste prima rundă.

În ceea ce privește penalty-urile, unul a fost ratat și la București. S-a întâmplat în meciul dintre Macedonia de Nord și Ucraina, scor 1-2, acolo unde s-au ratat două lovituri de pedeapsă, câte una de fiecare echipă. Ezgjan Alioski (Macedonia de Nord) și Ruslan Malinovskiy (Ucraina) au fost ghinioniștii de serviciu.

Penalty-urile acordate până acum la Euro 2020

  • Pierre-Emile Hojbjerg (ratat) – DANEMARCA – Finlanda
  • Cristiano Ronaldo (transformat) – PORTUGALIA – Ungaria
  • Gareth Bale (ratat) – ȚARA GALILOR- Turcia
  • Ezgjan Alioski (ratat) – MACEDONIA DE NORD – Ucraina
  • Ruslan Malinovskiy (ratat) – Macedonia de Nord – UCRAINA
  • Memphis Depay (transformat) – OLANDA – Austria
  • Emil Forsberg (transformat) – SUEDIA – Slovacia
  • Patrik Schick (transformat) – CEHIA – Croația
  • Gerard Moreno (ratat) – SPANIA – Polonia
  • Artem Dyzuba (transformat) – RUSIA – Danemarca
  • Alvaro Morata (ratat) – Slovacia – SPANIA
  • Cristiano Ronaldo (transformat) – PORTUGALIA – Franța
  • Karim Benzema (transformat) – Portugalia – FRANȚA
  • Cristiano Ronaldo (transformat) – PORTUGALIA – Franța

  • (P) 1,70 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca în fazele eliminatorii de la Euro 2020 să se acorde mai mult de cinci penalty-uri. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: