Cele mai citite

Se cere ca Regele Mihai să fie făcut sfânt! Ce spune Biserica Ortodoxă Română!

Ultima oră! Se cere canonizarea Regelui Mihai! Ce spune Biserica Română despre iniţiativa fostului director al Casei Regale!
Autor: Filon Stan | 11.12.2017 | 10:54
Se cere ca Regele Mihai să fie făcut sfânt! Ce spune Biserica Ortodoxă Română!

 Fostul director al Casei Regale, Dan Bădic, a anunţat că va propune canonizarea Regelui Mihai! „Judecând, în acelaşi timp, suferinţa surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt“, a spus apropiatul Regelui Mihai. El a precizat că sunt necesare aproximativ 50 000 de semnături şi este sigur că le va obţine cu ajutorul asociaţiilor care susţin Monarhia. Bădic a precizat că vrea să înainteze propunerea sa Patriarhului Daniel. 

Demersul lui Bădic s-a lovit însă de un refuz categric! Biserica Ortodoxă Română a explicat, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Vasile Bănescu, că fostul Suveran nu poate fi trecut în rândul sfinţilor. Explicaţia BOR este legată de faptul că procesul de canonizare se face strict pe criterii religioase, şi nu politice, motiv pentru care Regele Mihai, deşi a fost „un model exemplar”, nu poate fi canonizat.

Se cere canonizarea Regelui Mihai! „Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”

„O asemenea solicitare, o canonizare în Biserica Ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un tată model, nu numai al unei familii, ci şi al unui popor. Este un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„O canonizare are criterii riguroase şi presupune o personalitate mistică şi o persoană profund religioasă. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a mai adăugat Bănescu. Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă însă că refuzul de a-l canoniza pe Regele Mihai nu reprezintă nicidecum o „desconsiderare a Majestăţii Sale”.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!