News

Se cere demisia lui Teodor Meleşcanu! Peste 7.000 de oameni au semnat o petiţie şi îl acuză de sabotarea dreptului la vot

26.05.2019 | 19:51
Se cere demisia lui Teodor Melescanu Peste 7000 de oameni au semnat o petitie si il acuza de sabotarea dreptului la vot

Peste 7 mii de oameni cer demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de ministru al Externelor, după scandalul din diaspora privind deficiențele apărute la votul europarlamentarelor și a referendumului pentru justiție. Cozile la secțiile de votare din țări precum Italia, Spania, Germania, Franța și marea Britanie sunt kilometrice, iar autoritățile au decis să nu prelungească timpul de votare.

Mii de oameni au votat o petișie prin care cer demisia lui Teodor Meleșcanu

Oamenii au semnat o petiție pe Internet prin care cer demisia lui Teodor Meleșcanu, după ce românii din străinătate au stat ore întregi la cozi pentru a-și exercita dreptul. Cele 7000 de semnături au fost strânse în doar două ore de când a fost inițiată, potrivit libertatea.ro.

„Noi, semnatarii petiției și români cu drept de vot, îi cerem demisia lui Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe și responsabil pentru organizarea alegerilor în diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare și a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă dați demisia urgent, pentru că sunteți incompetent”, se arată în textul petiției.

Oamenii spun ca Teodor Melescanu este de vina pentru cozile din diaspora si au semnat petitia pentru demisia lui

PNL depune plângere penală

PNL a anunţat, duminică, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban, că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diasporă.  Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliți românii, frații noștri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, transmite PNL într-un comunicat de presă.

„Toată lumea știa că există o intenție de prezență la vot masivă în toate țările  în care sunt români plecați la muncă în străinătate, în care sunt comunități de români. Ministerul de Externe a refuzat, practic, orice solicitare de creștere a numărului de secții de votare.

Chiar și în condițiile în care  s-a mărit puțin numărul de secții, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot. Numărul de cabine de vot a fost menținut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetățenilor români din diasporă care pot să își exercite votul”, precizează sursa citată.