News

Se cere falimentul firmei patronului înjunghiat la NUBA. Câte milioane de euro au câștigat Jean Sasu și partenerii săi de afaceri de pe urma cluburilor

Jean Sasu, unul dintre patronii NUBA, a fost înjunghiat acum câteva zile pe terasa cafenelei sale din centrul Bucureștiului
26.04.2023 | 13:03
Se cere falimentul firmei patronului injunghiat la NUBA Cate milioane de euro au castigat Jean Sasu si partenerii sai de afaceri de pe urma cluburilor
Jean Sasu a fost înjunghiat chiar pe terasa cafenelei pe care o deține în Dorobanți Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Jean Sasu, NUBA, captură video
ADVERTISEMENT

Jean Sasu a fost înjunghiat pe 20 aprilie, în jurul orelor 15, incidentul petrecându-se pe terasa Nuba Cafe din Dorobanți, locație administrată de Sasu și de alți doi parteneri de afaceri. Agresorul, un cetățean albanez, s-a ridicat de la masă atunci cînd l-a văzut pe Sasu că vrea să plece din cafenea, l-a atacat cu un cuțit, apoi a fugit, imaginile fiind surprinse de camerele de luat vederi.

Firma lui Jean Sasu figurează ca debitor

Ulterior, albanezul a fost identificat, iar Rroshkodol Elis a fost dat în urmărire internațională pe 24 aprilie. În aceeași zi, Judecătoria Sectorului 1 a emis mandatul de arestare preventivă „față de inculpatul Rroshkodol (fost Shkoda) Elis, cetățean albanez” pentru 30 de zile „pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe”.

ADVERTISEMENT

Înjunghiat în zona feselor, Jean Sasu a fost internat, dar a confirmat pentru Antena 3 că starea sa este stabilă. Despre Jean Sasu se știe că administrează cluburile NUBA, alături de Emilian Negulescu și Ștefan Nanu. Acestea se află în trei locații din București, printre care și cafeneaua din Dorobanți, a patra fiind clubul din stațiunea Mamaia.

Cluburile NUBA din București își desfășoară activitatea prin intermediul firmei Isn Entertainment SRL, iar cel din Mamaia prin firma Isna Entertainment Mamaia SRL. Numele Isn Entertainment SRL, la care Jean Sasu este asociat, apare într-un dosar înregistrat pe 3 aprilie 2023 la Tribunalul București, a cărui materie este „faliment”, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

ADVERTISEMENT

Obiectul dosarului este „procedura insolvenței – societăți cu răspundere limitată”. Firma Karibu Studio SRL figurează drept creditor, iar Isn Entertainment SRL este debitor. Primul termen al dosarului înregistrat la Secția a VII-a civilă a fost stabilit pentru data de 23 mai 2023. Karibu Studio este o firmă specializată în design interior, care folosește pentru serviciile sale licheni decorativi, mușchi și plante stabilizate.

Firma specializată în design interior vrea să recupereze 40.000 de euro de la firma lui Jean Sasu

Pe 4 aprilie 2023 a fost înregistrat, la Judecătoria Sectorului 1 București, un dosar a cărui materie este „litigii cu profesioniștii”, iar obiectul său este „pretenții 197.189,40 lei”. Karibu Studio, care pretinde recuperarea sumei de aproximativ 40.000 euro, figurează ca reclamant, iar Isn Entertainment SRL este intimat. Nu a fost stabilit, încă, primul termen al procesului.

ADVERTISEMENT

Jean Sasu și cei doi parteneri de afaceri au inaugurat primul restaurant NUBA din București în noiembrie 2015. Ulterior, ei au deschis o altă locație, pe malul lacului Herăstrău, investiția în aceste două restaurante fiind de aproximativ 900.000 de euro. În 2017 a fost inaugurată cafeneaua din Dorobanți, investiția fiind de 300.000 euro.

Pe 1 mai 2018, cei trei au inaugurat clubul NUBA din Mamaia, iar Ziua de Constanța a dezvăluit că investiția a fost de două milioane euro. Clubul lui Jean Sasu și al partenerilor săi a fost ridicat pe locul unde fiul lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a avut barul de plajă Cabo Beach. NUBA din Mamaia este dotat cu piscină, restaurant, club, dar și cu un heliport.

ADVERTISEMENT

Cluburile NUBA au adus un profit de peste 6 milioane de euro

Așadar, investițiile totale în cluburile NUBA au fost de aproximativ 3,2 milioane de euro. Acestea au fost amortizate, conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK. Isn Entertainment SRL a bifat un profit net de 8.851.905 lei în 2021, cel mai mare de la înființarea firmei, în 2015. Cifra de afaceri, de 25.790.528 lei, a fost și ea de record.

Din 2015 și până în 2021, firma a făcut mereu profit, câștigul net total în această perioadă fiind de 31.822.905 lei, adică aproximativ 4,7 milioane de euro. Firma care administrează cluburile NUBA din București a făcut profit, de aproximativ două milioane lei, chiar și în 2020, primul an al pandemiei, când restricțiile au fost severe. La finalul lui 2021, datoriile firmei erau de 8.067.102 lei.

Isna Entertainment Mamaia SRL, care administrează activitatea clubului NUBA de pe litoral, a bifat un profit net de 1.549.166 lei în 2021, la o cifră de afaceri de 14.352.864 lei. Din 2018 și până în 2021, profitul net total al firmei a fost de 7.838.714 lei, adică aproximativ 1,6 milioane euro. Astfel, cele două firme prin care își desfășoară activitatea cluburile NUBA le-au adus lui Jean Sasu și partenerilor săi de afaceri un profit total de aproximativ 6,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT