Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Se cere rejucarea meciului România – Olanda 0-3! Conturile EURO 2024 au fost luate cu asalt

Suporterii români au acuzat arbitrajul de la meciul cu Olanda din optimile de finală de la EURO 2024. Aceștia cer rejucarea meciului și au lansat o petiție
04.07.2024 | 19:24
Românii vor rejucarea meciului cu Olanda. „Nu a fost corect ce s-a întâmplat”
ADVERTISEMENT

România a cedat cu 0-3 în fața naționalei Țărilor de Jos în optimile Campionatului European din Germania. Fanii tricolorilor au acuzat arbitrajul partidei și au luat cu asalt secțiunea de comentarii a celor de la UEFA.

Românii vor rejucarea meciului cu Olanda. „Nu a fost corect ce s-a întâmplat”

Felix Zwayer a fost centralul care a oficializat întâlnirea România – Țările de Jos de la EURO 2024. Arbitrul german a fost criticat pentru deciziile luate în favoarea olandezilor, așa cum spun românii, iar fanii și-ar dori chiar rejucarea partidei.

ADVERTISEMENT

Cel mai controversat moment a fost cel din minutul 81, când Felix Zwayer a dictat în mod eronat lovitura pentru olandezi. Acesta a considerat că atacantul lui Edi Iordănescu l-a faultat pe Dumfries, însă pe reluări s-a putut vedea clar că internaționalul român nici măcar nu l-a atins. La faza următoare, tricolorii au încasat al doilea gol.

Suporterii români consideră că Felix Zwayer a făcut o nedreptate naționalei României și își doresc rejucarea partidei. „Meciul România – Olanda a fost furat, UEFA, am o întrebare: Se poate ca meciul să fie rejucat?”, „Nu a fost corect ce s-a întâmplat”, au fost doar câteva dintre reacțiile fanilor pe social media.

ADVERTISEMENT

În spațiul online a apărut chiar și o petiție care are ca scop rejucarea partidei dintre România și Olanda. Peste 20 de mii de suporteri au semnat deja, însă este aproape imposibil ca oficialii UEFA să ia o astfel de decizie.

„Am observat cu regret că, în timpul acestui meci, au existat numeroase incidente care au pus la îndoială corectitudinea și echitatea jocului. Regulile jocului nu au fost respectate, iar arbitrajul a fost incorect, ceea ce a afectat rezultatul final.

ADVERTISEMENT

Sperăm ca această cerere să fie luată în considerare și că se va face dreptate pentru suporterii și jucătorii români”, scrie în petiția lansată de suporterii români după înfrângerea cu Olanda de la EURO 2024.

Felix Zwayer, iertat de UEFA

UEFA a decis să-l delege pe Felix Zwayer la meciul din sferturile dintre Franța și Portugalia. Germanul va fi arbitru de rezervă, deși prestația sa din meciul României a fost îndelung criticată, chiar și de presa internațională. La centru va fi Michael Oliver (Anglia).

ADVERTISEMENT

„Ne-am uitat, am văzut, clar că nu a fost niciun fel de fault. Talpa jos, nici măcar nu-l atinge, nu putem vorbi despre joc periculos. Nu aveam garanția că marcăm acolo, dar poate ar fi fost alt parcurs”, a precizat Edi Iordănescu referitor la faza în care Felix Zwayer a dat lovitura liberă pentru Olanda.

ADVERTISEMENT
3,15 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X” la meciul Spania - Germania