Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Se cere rejucarea meciului Spania – Germania 2-1! Petiția a devenit virală după ce a fost semnată de aproape 500.000 de suporteri

Greșeala arbitrului la meciul Spania - Germania, 2-1, când i-a iertat pe iberici de o lovitură de pedeapsă i-a scandalizat pe internauți.
09.07.2024 | 17:56
Se cere rejucarea meciului Spania  Germania 21 Petitia a devenit virala dupa ce a fost semnata de aproape 500000 de suporteri
Microbiștii nemți cer reluarea meciului din sferturile Campionatului European din cauza unei decizii cruciale. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Primul sfert de finală din cadrul EURO 24 a fost între Spania și Germania, unde ibericii a câștigat în prelungirile partidei după reușita lui Mikel Merino din minutul 119. Scorul s-a terminat 2-1, iar Spania a ajuns la penultimul act al Campionatului European unde o va întâlni pe Franța.

Nemții doresc rejucarea partidei

Puțin după terminarea meciului, suporterii germani au realizat o petiție online în care se cerea repetarea sfertului de finală dintre spanioli și germani. Fanii sunt convinși că trebuia să fie acordat un penalty în momentul în care Jamal Musiala a tras la poartă în prelungiri, mingea fiind blocată cu mâna de fundașul lateral Marc Cucurella.

ADVERTISEMENT

Arbitrul englez Anthony Taylor a lăsat meciul să curgă, iar asistenul VAR Stuart Attwell nu i-a contestat decizia centralului. Alegerea lui Taylor este susținută și de șeful arbitrilor UEFA, Roberto Rosetti, care le-a comunicat oficialilor că hotărârea de a nu acorda penalty la Cucurella a fost corectă, spaniolul ținându-și mâna într-o poziție firească.

Profund afectat, selecționerul german Julian Nagelsmann a ieșit fumegând după terminarea partidei: „Nu pot să înțeleg cum nu a fost evaluată faza, deși au fost 48.000 de reluări”.

ADVERTISEMENT

Nagelsmann, analiză asupra celor întâmplate

Julian Nagelsmann s-a mai calmat și a vorbit cu reporterii după un timp de la terminarea meciului. Neamțul și-a exprimat respectul pe care îl are asupra regulilor și calității arbitrajului, punctând chiar că nu se simte nedreptățit.

Ulterior, tânărul selecționer a înțeles decizia arbitrului și nu a continuat observații nefondate asupra lui. Aparent, în cele din urmă, Nagelsmann a înțeles că decizia a fost în conformitate cu regulile jocului.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine întrebarea este să o facem cât mai practică, mai logică, în ceea ce privește această regulă (a hențului) este evaluată. Spun lucrul acesta pentru fotbal (în general), nu pentru ce s-a întâmplat astăzi”, a continuat Nagelsmann conform sportbible.com.

În ciuda declarațiilor lui Nagelsmann cu privire la respectarea regulii, petiția a ajuns la un număr de peste 350.000 de semnături în mai puțin de două zile.

ADVERTISEMENT
2.90 este cota BETANO ca Spania să câștige EURO 2024