News
notix pixel id

Iarnă pe mai multe șosele din România. Care sunt zonele cele mai afectate, potrivit Poliției Rutiere

Cum se circulă pe străzile din România după venirea oficială a iernii. Trafic intens pe DN 1 anunțat de Poliția Rutieră. Ce alte condiții de trafic sunt în restul țării.
02.12.2021 | 08:55
Iarnă pe mai multe șosele din România. Care sunt zonele cele mai afectate, potrivit Poliției Rutiere
Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Iarna a venit, iar circulația deja se desfășoară în condiții specifice în mai multe zone ale țării. De asemenea, în anumite părți, traficul este unul aglomerat.

Totuși, condițiile meteo nu sunt unele nefavorabile, iar circulația se desfășoară în condiții normale, de iarnă, pe mai multe dintre drumurile țării.

De exemplu, în Maramureș: DN 18-Pasul Gutâi, Bistrița-Năsăud: DN 17-Pasul Tihuța, Gorj: DN 67C-Rânca și Harghita: DN 13B-Bucin se circulă în condiții de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cum se circulă pe șoselele din țară după venirea iernii

În Harghita, ceața densă face vizibilitatea să fie una redusă la mai puțin de 200 de metri în față.

„La această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

ADVERTISEMENT

Este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județul Harghita, vizibilitatea fiind scăzută sub 150-200 de metri.

Se circulă în condiții de iarnă, fără depuneri pe carosabil, în județele Maramureș: DN 18-Pasul Gutâi, Bistrița-Năsăud: DN 17-Pasul Tihuța, Gorj: DN 67C-Rânca și Harghita: DN 13B-Bucin”, a transmis Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Trafic aglomerat în mai multe zone ale țării

De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliției Române a precizat că sunt mai multe zone foarte aglomerate, una dintre ele fiind, așa cum era de așteptat, autostrada  București-Pitești.

De la Ciorogârla, din județul Ilfov, traficul rutier începe să se îngreuneze. Se circulă greu și pe DN 4, în Popești-Leordeni, pe sensul intrării către Capitală.

ADVERTISEMENT

Aglomerat este și pe Centura Capitalei, în Domnești, Bragadiru și Berceni.

„În ceea ce privește fluența traficului, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București-Pitești, începând din zona localității Ciorogârla, județul Ilfov.

Trafic intens este și pe DN  4, pe sensul de intrare în București, în localitatea Popești-Leordeni, dar și pe Centura Capitalei, în localitățile Domnești, Bragadiru și Berceni”, au mai informat polițiștii rutieri în ziua de joi.

ADVERTISEMENT

Polițiștii rutieri îi îndemană pe șoferi să fie foarte atenți la condițiile de drum și să păstreze o distanță de siguranță între mașini, pentru a evita producerea accidentelor rutiere.

Aceștia îi sfătuiesc pe conducătorii auto să verifice starea drumurilor înainte de a pleca de acasă.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri