Sport

Veste excelentă pentru naţionala României! Coreea de Nord a fost înlocuită cu Kazahstan în turneul preolimpic la handbal feminin

15.01.2020 | 21:39
Veste excelenta pentru nationala Romaniei Coreea de Nord a fost inlocuita cu Kazahstan in turneul preolimpic la handbal feminin
ADVERTISEMENT

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat că selecţionata Kazahstanului va intra în grupa României de la turneul preolimpic. În primă fază, Coreea de Nord trebuia să participe la competiţie, însă asiaticele au declinat invitaţia.

  • 20 martie: România – Kazahstan
  • 21 martie: România – Norvegia
  • 22 martie: România – Muntenegru
ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ: 10 ianuarie 2020

Naţionala de handbal feminin a României ar putea să aibă un drum şi mai complicat în tentativa de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Tricolorele trebuiau să se dueleze cu Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord, dar selecţionata asiatică ar putea să nu mai participe la turneul preolimpic care se va desfăşura la Podgorica în luna martie.

Drum mai complicat pentru naţionala de handbal feminin a României la JO de la Tokyo 2020

Conform presei din Norvegia, Coreea de Nord nu va participa la turneul preolimpic din martie 2020. Nordicii au anunţat că asiaticii au anunţat deja Federaţia Internaţională de Handbal că nu se va prezenta la turneul care se va disputa în Muntenegru. În aceste condiţii, drumul naţionalei de handbal feminin a României la JO de la Tokyo 2020 s-ar putea complica.

ADVERTISEMENT

În trecut s-a mai întâmplat ca selecţionate să se retragă din astfel de turnee, iar Federaţia Internaţională de Handbal a preferat să acorde locul vacant unei naţionale mai puternice. Astfel, în cazul turneului preolimpic, există posibilitatea ca Germania să ia locul naţionalei din Coreea de Nord, nemţoaicele ocupând locul 8, primul care nu a oferit calificarea la turneul preolimpic.

Dacă IHF va urma scenariul original, la turneul preolimpic din martie ar trebui să fie acceptată selecţionata Kazahstanului, echipă care a ocupat locul 4 în turneul din Asia, disputat în septembrie 2019. În aceste condiţii, România va trebui să aştepte pentru a-şi afla primul adversar din turneul preolimpic din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Cum arată grupele de la turneul preolimpic

  • Grupa 1: Spania, Suedia, Senegal, Argentina
  • Grupa 2: Rusia, Serbia, China, Ungaria
  • Grupa 3: Norvegia, Muntenegru, România

Programul României la turneul preolimpic

  • 20 martie: România – Coreea de Nord
  • 21 martie: România – Norvegia
  • 22 martie: România – Muntenegru
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a fost demis înainte de turneul preolimpic

Tomas Ryde a antrenat naţionala de handbal feminin a României la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele s-au clasat pe locul 12 şi au prins calificarea la turneul preolimpic datorită poziţiei a patra ocuptă la Campionatul European din 2018.

După Comisia Tehnică a FRH, Tomas Ryde a fost demis de la cârma naţionalei, informaţie oferită de FANATIK în exclusivitate, iar oficialii federaţiei trebuie să caute acum un înlocuitor pentru selecţionerul suedez. Alexandru Dedu a anunţat că îşi doreşte ca viitorul antrenor al naţionalei să fie liber de contract pentru a se concentra doar pe turneul preolimpic.

“Mi-aș dori ca noul antrenor să fie liber de contract sau să devină liber de contract, astfel încât să-și dedice tot timpul echipei naționale. Ar fi ideal să fie așa, pentru că s-ar acorda mult mai multă atenție echipei naționale, în acest scurt timp rămas până la turneul preolimpic.

Astfel s-ar elimina foarte multe alte discuții care nu-și au locul, legate de interese. Chiar dacă aș avea o preferință în legătură cu viitorul selecționer, nu o voi face publică”, a declarat recent Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

ADVERTISEMENT