Noi informații privind autostrada pe care o așteaptă sute de mii de români și care va face legătura cu un aeroport important. A fost făcut anunțul de licitație pentru cel de-al doilea lot din Autostrada Pașcani-Suceava (A7).
Acesta a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2024, conform datelor din SEAP. Lotul 2 Pașcani-Suceava este parte din Autostrada Moldovei și va avea aproape 29 de kilometri.
Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 3,6 miliarde de lei fără TVA. De altfel, anunțul privind licitația pentru construcția lotului 2 a fost făcut și de directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
Proiectarea și construcția urmează să fie efectuate în 30 de luni. Lotul 2 este finanțat din bani europeni, mai exact prin fonduri nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.
„A început licitația pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Pașcani – Suceava (secțiune a A7)! Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2024.
Valoarea estimată a contractului este de 3,6 miliarde de lei (fără TVA) iar durata construcției este de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție)”, a transmis, într-un mesaj publicat în mediul online, Cristian Pistol.
Potrivit contractului pentru lotul 2 Pașcani-Suceava, traseul va include un pod peste Râul Siret și DJ208C (845,10 m). De asemenea, vor fi construite două parcări de scurtă durată, spații de servicii și un pasaj peste CF511 (625,10 m).
Șoferii vor beneficia inclusiv de opt stații destinate încărcării mașinilor electrice. Mai mult, autostrada va permite accesul la Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava, datorită drumului de legătură între DN29 și aeroport.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, menționa că pentru Autostrada Pașcani – Suceava (parte din A7 Autostrada Moldovei) vor fi alocați 9,2 miliarde de lei. Aceasta va traversa județele Suceava, Botoșani și Iași.
Circa 62 de kilometri ai autostrăzii vor fi construiți cu bani prin Programul de Transport. Pe acest traseu vor fi incluse 72 de pasaje, viaducte, poduri și cinci noduri rutiere.