News

Se construiește o nouă autostradă în România. Va face legătura cu un important aeroport, mulți români vor ajunge mai repede la destinație

Va fi construită o nouă autostradă în România, urmând să facă legătura cu un aeroport. Investiția se ridică la 16,5 miliarde de lei.
15.05.2024 | 19:46
Se construieste o noua autostrada in Romania Va face legatura cu un important aeroport multi romani vor ajunge mai repede la destinatie
Se construiește o nouă autostradă în România. Foto Facebook Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

O nouă autostradă va fi construită în România, investiția ridicându-se la suma de 16,5 miliarde de lei. Vestea era foarte așteptată de români, având în vedere că noul drum va face legătura cu un aeroport.

O nouă autostradă în România. Când va fi gata

Este vorba despre autostrada Craiova-Filiași care va deveni realitate în aproximativ 30 de luni. În următoarea perioadă, Ministerul Transporturilor va scoate la licitație tronsonul de autostradă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, va fi scos la licitație și Drumul Expres până la Târgu Jiu, de 58,6 kilometri, care vine în continuarea autostrăzii. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

„Din discuțiile avute cu domnul ministru Sorin Grindeanu în aproximativ două săptămâni de zile va fi lansat primul pachet: sectorul de autostradă Filiași – Craiova. Urmează ca imediat să fie scos la licitație și pachetul de drum expres Gorj. Se va scoate la licitație proiectare și execuție.

ADVERTISEMENT

Proiectarea va dura foarte puțin, pentru că documentația sau studiul de fezabilitate este la nivel de detaliu, astfel încât partea de proiectare este mult mai ușoară”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, pentru Adevărul.

Autostrada va face legătura cu aeroportul Craiova

Autostrada este foarte așteptată, mai ales că va face legătura cu aeroportul Craiova. Acțiunile de expropriere a terenurilor nu ar trebui să dureze foarte mult timp, deoarece în privința executării drumului expres nu va fi necesară demolarea unor clădiri.

ADVERTISEMENT

„Este vorba doar de terenuri intravilane sau extravilane, terenuri care au fost identificate de fiecare unitate administrativ teritorială le-a identificat”, a adăugat președintele CJ Gorj.

Dacă proprietarii terenurilor nu sunt mulțumiți de despăgubirile primite, ei pot apela la instanța de judecată. Autostrada Craiova-Filiași va continua cu Drumul Expres Filiași – Târgu Jiu, urmând să fie construiți în total 110 kilometri.

ADVERTISEMENT

Mai exact, autostrada va avea 51,4 kilometri, iar drumul expres va fi de 58,6 kilometri. Acordul de mediu a fost obținut la finalul anului 2023. Banii pentru construirea autostrăzii vin din fonduri europene, prin Programul Operațional Transport 2021 – 2027, dar și de la stat.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatre, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii