Se cutremură ringul! Wladimir Klitschko are cel mai greu meci din ultimii 5 ani

UPDATE / Bookmakerii ofereau iniţial o cotă de 1.15 pentru victoria ucraineanului şi 5.50 pentru succesul rusului. Între timp, cotele s-au modificat, Klitschko avînd 1.25, iar Povetkin 4.00....
05.10.2013 | 16:35
Se cutremura ringul Wladimir Klitschko are cel mai greu meci din ultimii 5 ani

UPDATE / Bookmakerii ofereau iniţial o cotă de 1.15 pentru victoria ucraineanului şi 5.50 pentru succesul rusului. Între timp, cotele s-au modificat, Klitschko avînd 1.25, iar Povetkin 4.00.

Arena Olimpică din Moscova găzduieşte sîmbătă, începînd cu ora 20:00, una dintre cele mai interesante gale de box profesionist ale anului, cu super-lupta dintre Wladimir Klitschko şi Alexander Povetkin în prim-plan.

Va fi cel de-al doilea meci din ultimii cinci ani pe care Wladimir îl dispută în afara Germaniei, după cel cîştigat în Elveţia prin KO în cea de-a şasea rundă cu americanul Tony Thompson.

Specialiştii îl consideră pe Povetkin drept cel mai puternic challenger din ultimii ani pentru Klitschko, rusul avînd un palmares imaculat, cu 26 de victorii în tot atîtea meciuri, dintre care 18 venite înainte de limită. Cei doi pugilişti îşi vor împărţi o bursă de 23 de milioane de dolari pentru acest eveniment, însă nu în mod egal, ci cu o bună parte din sumă revenindu-i ucraineanului.

Dacă Povetkin va avea de partea sa sprijinul unui întreg stadion, cît şi avantajul vîrstei, acesta fiind cu trei ani mai mic, Klitschko se bucură de o experienţă mult mai însemnată. De-a lungul carierei, ucraineanul a disputat cu 37 de meciuri mai mult decît adversarul să direct de sîmbătă. Totodată, pe Klitschko îl avantajează statura, fiind cu zece centimetri mai înalt decît Povetkin. În joc vor fi puse patru centuri la categoria grea: WBA (Super), IBF, WBO şi IBO.