Pariuri sportive

SCANDAL la Barca! Cum a EXPLODAT vestiarul catalan

În zilele de dinaintea partidei Real Sociedad - Barcelona, un jucător de-al catalanilor a ”mirosit” ceva suspect în ceea ce priveşte tactica pusă în exerciţiu de Tata Martino la...
24.02.2014 | 20:38
SCANDAL la Barca Cum a EXPLODAT vestiarul catalan

În zilele de dinaintea partidei Real Sociedad – Barcelona, un jucător de-al catalanilor a ”mirosit” ceva suspect în ceea ce priveşte tactica pusă în exerciţiu de Tata Martino la antrenamente. Tehnicianul argentinian a pus în mişcare un sistem cu doi închizători la mijloc şi a fost surprins de un jucător, care a rămas anonim, cum vorbea cu Alex Song. Asta însemna că Martino pregătea ceva inedit după meciul cu Manchester City din Liga Campionilor.

Schimbări fără rost

Înainte de meciul cu Real Sociedad, Tata Martino era extrem de entuziasmat de noua lui găselniţă. I-a lăsat pe Xavi şi pe Dani Alves pe bancă, doi dintre cei mai buni jucători în partida de la Manchester. A schimbat trei jucători în defensivă, cu Bartra, Montoya şi Andriano ca noutăţi. Motivaţia tehnicianului Barcelonei de a implementa o nouă tactică a fost aceea de a avea jucători puternici la mijloc cum sînt Busquets şi Alex Song. Jucătorii au fost socaţi cînd au fost anunţaţi de Tata Martino despre sarcinile lor în meciul de la San Sebastian. Noile instrucţiuni nu semănau deloc cu ce erau ei obişnuiţi. Martino şi secundul său, Pautasso, care a rămas singur la marginea terenului, după ce Tata a fost trimis în tribune, n-au avut nici o reacţie, n-au venit cu nimic să schimbe jocul, atunci cînd Barcelona era condusă de Sociedad. Modificările pe care le-a făcut tehnicianul argentinian s-au dovedit a fi falimentare, iar Barcelona a pierdut cu 1-3 jocul cu Real Sociedad. De atunci s-a iscat o adevărată polemică în vestiarul Barcelonei legată de calităţile de antrenor ale lui Tata Martino.

martino

Vrea să schimbe stilul ”tiki-taka” în scopuri personale

Tata Martino este acuzat de presa din Spania că a încercat să-şi pună amprenta asupra Barcelonei şi să schimbe stilul ”tiki-taka” cu unul propriu pentru a da bine la CV-ul său şi pentru a-şi întări orgoliul. Experimentul realizat de Tata Martino a fost unul eşuat, iar Barcelona a avut una dintre cele mai slabe partide din ultimii ani. Jucătorii se precipitau, nu au existat acele pase ca la handbal, în preajma careului advers. Jucătorii erau confuzi, Song era dezorientat, parcă nu ştia ce trebuie să facă la mijlocul terenului, de altfel a marcat şi în proprie poartă. Presa din Spania a fost extrem de dură cu Tata Martino, scriind că argentinianul şi-a trimis jucătorii la ”măcelărie”.

martino 2

”Barcelona, clubul sinucigaş”

Tehnicianul Barcelonei nu numai că a greşit înainte de meci şi în timpul lui, ci şi după! Imediat după ce s-a terminat coşmarul de la San Sebastian, Tata Martino n-a vorbit deloc cu jucătorii, alegînd să stea departe de aceştia. ”O greşeală imensă” scriu ziarele spaniole… Jurnaliştii de la AS au realizat un material amplu cu titlul ” Barcelona, clubul sinucigaş”. Aceştia sînt indignaţi că Tata Martino încearcă să schimbe stilul pe care Guardiola şi Villanova l-au dus la perfecţiune.

xavi messi iniesta barca barcablog fcbarcelona barcelona barca blog fcb news xavi messi iniesta barca barcablog fcbarcelona barcelona barca blog fcb news c

Probleme cu Neymar, Messi, Xavi şi Iniesta

Catalanii sînt îngrijoraţi de Xavi. Tot timpul e primul jucător iese de pe teren. Are evoluţii temătoare şi inconstante. Sînt probleme cu Neymar. Presiunea mediatică pusă pe umerii săi din cauza fiscului şi a transferului cu cîntec l-a afectat. Şi Tata Martino a pus presiune pe brazilian să revină mai repede în teren după accidentare. Spre deosebire de Jordi Alba şi alţi jucători care au fost accidentaţi, Neymar a avut un timp mult mai mic de recuperare. Randamentul lui Messi a scăzut pentru că este obişnuit să joace cu Xavi şi Iniesta. Cînd cei doi nu se află lîngă Messi, argentinianul nu mai primeşte suficiente pase.

messi

Jucătorii sînt furioşi pe Tata Martino

Xavi, Iniesta şi Messi sînt cele mai puternice voci din vestiarul Barcelonei. Cei 3 sînt extrem de furioşi că Tata Martino încearcă să schimbe ”religia” pe care au învăţat-o de cînd erau mici şi anume ”tiki-taka”. În meciul cu Real Sociedad se putea vedea pe feţele celor 3 frustrarea de a nu juca ceea ce au practicat toată viaţa. Din nefericire pentru Xavi, Iniesta şi Messi dar şi pentru pentru ceilalţi jucători catalani, Barcelona duce lipsa unui lider absolut al vestiarului care să-i ţină piept lui Tata Martino. Înainte de meciul de la San Sebastian. Jucatorii aveau în plan să se antreneze tocmai marţi. De obicei, cînd Barcelona pierdea un meci, antrenamentele aveau loc duminică sau luni. După înfrîngerea de la San Sebastian echipa a rămas să se antreneze tocmai marţi. La Barcelona e haos în ceea ce priveşte jucătorii importanţi cu calităţi de lideri. Valdes pleacă la sfîrşitul sezonului, Puyol joacă o partida din 4, Xavi şi Iniesta sînt nemultumiţi că sînt schimbaţi mereu, iar Messi este preocupat cu acţiunile publicitare.

Real Sociedad – Barcelona 3-1

http://youtu.be/qeq0oVncwk8