News

Se dau bani de la stat pentru familii! Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

13.05.2019 | 13:24
Se dau bani de la stat pentru familii Ce conditii trebuie sa fie indeplinite

Se oferă bani de la stat pentru familii! Iată cum poți face să beneficiezi și tu de o sumă între 1.000 și 2.500 de lei! În mai multe localități, primăriile dau acești bani pentru oameni. Primarul orașului Rovinari, Robert Filip, a făcut o serie de declarații în privința stimulentului primit de anumite familii.  Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești?

Familiile primesc bani de la stat. Care sunt condițiile?

Mai multe primării oferă stimulente părinților care au copii. Mai exact, pentru fiecare copil adus pe lume, se oferă între 1.000 și 2.500 de lei. În Capitală, stimulentul este în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare copil din familie care are măcar un părinte cu domiciliul în București.

În județul Gorj, Rovinari, femeile primesc 1.500 de lei stimulent pentru primul copil al familiei, iar pentru cel de-al doilea primesc suma de 1.000 de lei. În Brașov, se anunță că stimulentul pentru fiecare copil este de 1.500 de lei. În majoriattea comunelor precum: Săteasca, Suletea sau Stejari, familiile primesc suma de 1.000 de lei pentru fiecare nou-născut.

Bani de la stat pentru familii
Bani de la stat pentru familii. Care sunt codițiile care trebuie îndeplinite?
Sursa Foto: Google. ro

Care este scopul acestei hotărâri?

“Beneficiarii sunt nou-născuții care au cel puțin un părinte cu domiciliul stabil de minim cinci ani pe raza orașului Rovinari. Scopul hotărârii Consiliului Local este acela de a încuraja creșterea natalității și de a sprijini familiile în acoperirea cheltuielilor pe care le au odată cu venirea pe lume a unui nou-născut.

Natalitatea era foarte scăzută și am considerat că odată cu investiția la spital, în Secția de Ginecologie, cu venirea fabricii, cu blocurile ANL, să-i dăm omului un loc de muncă, o casă și un stimulent. Chiar dacă nu e mult, orice e bine primit. Încercăm să-i ținem lângă casă, să-i ajutăm. Acordăm pentru primul copil 1.500 de lei și pentru al doilea 1.000 de lei”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari, citat de romaniatv.net.

Tags: