News

Se dau bani de la stat. Românii care pot cere până la 200.000 de euro, finanțare nerambursabilă

Acești români pot primi bani de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să ceară până la 200.000 de euro
27.05.2024 | 08:02
Se dau bani de la stat Romanii care pot cere pana la 200000 de euro finantare nerambursabila
Se dau bani de la stat. colaj Fanatik/ Foto pinterest/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O categorie de români poate primi bani de la stat, în anumite condiții, iar finanțarea este nerambursabilă. Vorbim de o sumă considerabilă, de până la 200.000 de euro, potrivit unui anunț la Ministerului Economiei. Pentru ce pot fi folosiți banii?

Bani de la stat pentru acești români. Pentru ce este destinat ajutorul financiar

Veste bună pentru românii care își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa! Începând cu data de 17 iunie 2024, întreprinderile mici și mijlocii, dar și PFA-urile, pot solicita un ajutor financiar ce se ridică la suma de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Beneficiari pot fi antreprenorii care dețin astfel de întreprinderi în destinațiile balneare și balneoclimatice atestate de Executiv. Ajutorul oferit de stat va fi utilizat pentru lucrări de modernizare și pregătirea profesională a angajaților.

Mai exact, reprezentanții IMM-urilor își pot extinde și reabilita unitățile de cazare, restaurantele și zonele destinate tratamentului. Totodată, pot construi sau moderniza obiective culturale, sportive sau de agrement din stațiunile balneoclimatice și balneare.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără amfiteatrele în aer liber, terenurile de sport, piscinele, centrele de închiriere de bibiclete, trotinte și altele. Ajutorul financiar poate fi utilizat și pentru a investi în echipamente, mobilier sau aparatură necesară în tratamente specifice.

Înscrierile încep pe 17 iunie

Este important de menționat faptul că finanțarea nerambursabilă poate fi de până la 200.000 de euro, însă suma de bani nu poate acoperi mai mult de 50 la sută din cheltuielile eligibile destinate proiectului. Restul de 50% trebuie să fie cofinanțare.

ADVERTISEMENT

„Obiectivul schemei de ajutor de minimis îl constituie stimularea operatorilor economici din stațiunile balneare și balneoclimatice pentru a realiza investiții în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă și de agrement.

În vederea diversificării ofertei și creșterii calității serviciilor turistice și conexe din aceste destinații, precum și pentru acoperirea cheltuielilor aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HORECA”, se preciează în Ordinul MEAT 181/2023, arată avocat.net.

ADVERTISEMENT

Așa cum precizam, reprezentanții IMM-urilor se pot înscrie în acest program începând cu data de 17 iunie, însă nu a fost specificată durata. În acest sens, cererea de finanțare și documentele necesare pot fi depuse la sediul MEAT din Calea Victoriei, nr. 152, în Capitală.

 

ADVERTISEMENT
Tags: