News

Se dau tichete sociale pentru Paște, de la Primărie! Câți bani valorează și cum le poți folosi

04.04.2019 | 08:40
Se dau tichete sociale pentru Paste de la Primarie Cati bani valoreaza si cum le poti folosi

Sfintele Paști se apropie cu pași repezi, însă nu toată lumea are bani pentru cozonaci, pentru pască sau pentru miel. Municipalitatea din Galați a hotărât să acorde și anul acesta ajutoare de urgenţă sub formă de tichete sociale. Anul acesta, cererile de la potenţialii beneficiari sunt aşteptate în patru centre, iar termenul limită este data de 12 aprilie!

Primăria Galați acordă tichete sociale de Paște

Oamenii aflați în nevoie pot depune cereri de luni până joi, între orele 8.30 şi 15.00, iar vineri, între orele 8.30 şi 12.00. În conformitate cu HCL nr.163 din 11 aprilie 2011, cu modificările şi completările ulterioare, pot solicita un ajutor de urgenţă sub formă de tichete sociale următoarele categorii de persoane:

  • pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare; – familii cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
  • familii monoparentale cu doi sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ;
tichete sociale Paste
Tichetele sociale oferite de Paste sunt in valoare de 100 de lei

Solicitanții trebuie să întocmească un dosar întreg pentru ajutorul de 100 de lei

  • familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor lunare şi a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale;
  • persoanele adulte cu handicap gradul I, II, III; – persoane/familii cu alte situaţii sociale deosebite, constatate în urma efectuării anchetei sociale. Toate persoanele menţionate mai înainte trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a putea beneficia de acest ajutor social în valoare de 100 de lei. În primul rând, venitul net pe membru de familie trebuie să fie sub 700 lei/lună.

Primăria Galați mai cere ca persoanele care depun cereri nu trebuie să deţină în proprietate o locuinţă, un teren sau un autoturism şi să nu aibă susţinători legali sau persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră, etc).

Pentru a intra în posesia ajutorului social acordat de primărie, beneficiarii trebuie să întocmească un dosar care să conțină o cerere tip; actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei; acte care dovedesc situaţia materială a solicitantului şi a familiei acestuia (cupon pensie/indemnizaţie/alocaţie/vmg, adeverinţă salariu şi alte acte doveditoare ale venitului realizat); acte medicale (actualizate)  din care să rezulte starea de sănătate precară, dacă este cazul, (adeverinţă medic specialist, certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, bilet de ieşire din spital). Sunt deschise pentru primirea cererilor patru puncte de lucru:

  • SERVICIUL PUBLIC DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ (strada Fraternităţii nr.1), unde sunt arondaţi cei din zonele Centru, Port, Gării, Piaţa Centrală,Valea Oraşului);
  • PAROHIA  POGORÂREA  SF. DUH (strada Saturn), pentru zonele Mazepa I si II,  Ţiglina I,II şi III;
  • CENTRUL DE SPRIJIN SOCIAL  PENTRU ROMI (Str.1 Decembrie 1918 nr.25) pentru zonele Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro13B, 14, 38, Cartier Fileşti; Micro40, 39A, 39B, 39C;
  • ASOCIAŢIA FILANTROPICĂ SF.ANTONIE CEL  MARE (bulevardul  Dunărea nr. 70) pentru zonele  Micro 16, 17, 18, 19, 2handic0 , 21, Barboşi, Centură, Dimitrie Cantemir.
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”