Fotbal intern

Comisia le ia Europa! Dinamo CONTRAATACĂ la Apel!

UPDATE 21:36 / După ce Constantin Anghelache a avut un discurs lipsit de substanţă şi coerenţă imediat ce s-a anunţat hotărîrea Comisiei de Licenţiere, conducerea lui Dinamo a reacţionat...
21.05.2014 | 20:00
Comisia le ia Europa Dinamo CONTRAATACA la Apel
ADVERTISEMENT

UPDATE 21:36 / După ce Constantin Anghelache a avut un discurs lipsit de substanţă şi coerenţă imediat ce s-a anunţat hotărîrea Comisiei de Licenţiere, conducerea lui Dinamo a reacţionat oficial şi a anunţat că va face apel împotriva deciziei luată de Comisia de Licenţiere. “Considerăm că decizia de a ni se retrage licenţa de participare în competiţiile europene în ediţia 2014-2015 nu este una corectă. Dacă ţinem cont de faptul că am îndeplinit toate criteriile la momentul depunerii documentelor şi licenţa ne-a fost acordată deja, iar echipa a terminat campionatul pe locul 4, poziţie care ne permite accesul în tururile preliminare ale UEFA Europa League, credem că sîntem îndreptăţiţi să să atacăm decizia cu Apel şi vom face acest lucru în cel mai scurt timp posibil. Conducerea clubului îşi reafirmă din nou determinarea de a face toate demersurile pentru ca Dinamo să joace sezonul acesta în competiţia europeană pentru care ne-am calificat pe teren“, se scrie în comunicatul oficial trimis de “cîini”.

UPDATE 20:08 / Flavius Stoican nu este speriat de ce se întîmplă la Dinamo, ba mai mult spune că viitorul clubului este asigurat: “Mai sînt cinci zile şi vedem decizia, mergem pe toate căile de atac posibile. În cazul în care nu jucăm rămîne să construim, asta e. Din punct de vedere financiar jucătorii sînt mulţumiţi, iar asta contează mult. Viitorul este frumos la Dinamo!”

ADVERTISEMENT
“Ne-am dorit foarte mult să ajungem pe loc de Europa, încă de la începutul sezonului, chiar dacă la un moment dat se vedea mai aproape zona retrogradării. E frustrant că se întîmplă aşa, că nu s-a acordat lcienţa de UEFA. Dar sper măcar ce se întîmplă la club acum să fie spre binele lui”, a declarat şi Rus.

…………………………………………………

UPDATE 20:00 / Comisia de Licenţiere a decis în urmă cu cîteva minute: Dinamo nu va avea drept să joace în Liga Europa.  “Vom vedea despre ce este vorba. Data de 28 este importantă, atunci aflăm. Cînd am solicitat intrarea în insolvenţă am prezentat argumentele noastre, sper să fie bine. Dacă nu primim licenţa, avem termen de cinci zile să facem apel. Am reuşit să ne clasăm pe poziţia a patra, care a fost obiectivul nostru. Al doilea obiectiv este creşterea tinerilor”, a anunţat preşedintele lui Dinamo, Constantin Anghelache.

…………………..

Comisia de Licenţiere s-a întrunit astăzi, la ora 15:00, pentru a finaliza procesul de selectare al cluburilor care de la anul au dreptul să joace în Liga I şi în cupele europene. Printre cluburile interesate de răspunsul şedinţei conduse de Viorel Duru este şi Dinamo, care aşteaptă cu sufletul la gură să afle dacă va participa la viitorul sezon al Europa League.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, Duru s-a pronunţat pe baza speţei şi a susţinut că roş-albii nu au cum să participe în cupele europene din cauza procedurii de insolvenţă demarată în urmă cu o săptămînă. “Am solicitat un punct de vedere scris clubului Dinamo despre intrarea în insolvenţă. Articolul 50 impune clubului ca în cinci zile lucrătoare de la producerea respectivului eveniment să trimită o informare scrisă. Cele cinci zile se încheie astăzi, clubul trebuie să ne raporteze o solicitare scrisă, să ne raporteze că a cerut intrarea în regulament. Licenţiatorul poate atunci retrage licenţa unui club care nu mai îndeplineşte criteriile de licenţiere. Dacă astăzi Dinamo ne va informa că a intrat în insolvenţă, asta presupune retragerea licenţei pentru participarea în cupele europene. Pentru Liga 1 nu li se retrage licenţa. Sînt două tipuri de licenţă. E neproductiv, s-a dovedit în ultimii ani că nu ajutăm cluburile, ci le îngropăm. Dacă s-ar fi aplicat regula de la UEFA, să ţi se retragă automat licenţa cînd intri în insolvenţă, nu am fi avut atîtea probleme. Propunerea mea nu a fost acceptată, atunci, modificîndu-se regulamentul naţional, iar intrarea în insolvenţă nu duce la retragerea licenţei pentru Liga 1“, a spus luni seara Duru la Dolce Sport.

Rămîneţi pe www.fanatik.ro pentru detalii.

Tags: