Fotbal international

Se demolează celebrul stadion din Milano „San Siro & Giuseppe Meazza”. Ce a cerut Primăria și cât va costa noua arenă

23.05.2020 | 10:37
Se demoleaza celebrul stadion din Milano San Siro  Giuseppe Meazza Ce a cerut Primaria si cat va costa noua arena
Se demolează celebrul stadion din Milano „San Siro & Giuseppe Meazza”. Ce a cerut Primăria și cât va costa noua arenă (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Se demolează celebrul stadion din Milano care are două denumiri: San Siro când joacă acasă Milan, Giuseppe Meazza, când găzduiește partidele celor de la Inter. Arena are o vechime de numai puțin de 94 de ani, dar, evident, de-a lungul anilor a mai suferit serioase îmbunătățiri.

Aviz favorabil din partea Comisiei regionale pentru patrimoniu din Lombardia

Această lucrare era un proiect mai vechi al celor două echipe de tradiție care îl folosesc. Comisia regională pentru patrimoniu cultural din Lombardia nu a avut obiecţii legate de demolarea celebrului stadion, ceea ce este primul pas important pentru a se trece efectiv la lucru.

ADVERTISEMENT

Cluburile AC Milan, deţinut de fondul american Elliott, şi Inter Milano, care aparţine companiei chineze Suning, au depus o cerere comună anul trecut pentru ridicarea unui nou stadion în zonă.

Lucrarea va costa în jur de 1,2 miliarde euro

Spre deosebire de Roma, unde se preconizează stadioane separate pentru Lazio şi Roma, la Milano ambele grupări au căzut de acord asupra construirii unei arene noi, dar comune.

ADVERTISEMENT

Costurile pentru ridicarea noului stadion sunt estimate la o sumă de aproximativ 1,2 miliarde euro. Din punctul de vedere al municipalităţii din Milano, care este proprietara stadionului, arena nu are o semnificaţie arhitecturală care să împiedice demolarea sa. În urma mai multor renovări, a rămas doar o mică parte din stadionul construit în 1926.

Stadionul e numit și Scala del Calcio

Cele două cluburi şi municipalitatea discută de luni bune pentru a găsi un acord în privinţa planurilor de înlocuire a arenei, supranumită „Scala del Calcio”. Și aceasta deoarece primăria nu dorește ca să facă o demolare completă a vechii arene.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii primăriei, inclusiv primarul Giuseppe Sala, au contestat în mod repetat planurile de demolare a stadionului, iar cluburile au modificat proiectele iniţiale în două rânduri până acum.

Va fi demolată o mare parte din stadion, nu tot

Planurile actuale prevăd demolarea celei mai mari părţi a stadionului, dar păstrarea unei embleme a vechii arene, în jurul căreia cluburile să ridice noile instalaţii.

ADVERTISEMENT

Pe acest mitic stadion  au fost organizate de-a lungul timpului meciuri din cadrul mai multor turnee finale, printre care CM 1934, EURO 1980 și CM 1990.

ADVERTISEMENT