ADVERTISEMENT
News

Se deschid 26 de noi locații pentru înmatricularea auto. Anunțul ministrului Marcel Vela

Autor: Flaviu Popa | 16.09.2020 | 16:36
Se deschid 26 de noi locații pentru înmatricularea auto. Anunțul ministrului Marcel Vela
S-a simplificat procedura de înmatriculare a automobilelor. Sursa foto: pixabay.com

Ministrul de Interne Marcel Vela le-a transmis șoferilor din România că procedura de înmatriculare a unui vehicul va fi simplificată considerabil.

ADVERTISEMENT

Așadar, ministrul vrea ca din 22 septembrie să fie deschie 26 de sedii secundare unde oamenii vor putea să-și înmatriculeze mașinile.

Românii nu vor mai fi nevoiți să meargă în orașele reședință de județ și vor avea parte și de o variantă de rezervă, astfel vor economisi timp și bani.

ADVERTISEMENT

Marcel Vela anunță că vor fi deschise 26 de noi sedii secundare pentru înmatricularea auto

Vela e decis ca noile sedii să fie deschise începând cu 22 septembrie, iar orarul de funcționare al acestora va fi făcut public în curând. Cel mai probabil sediile secundare vor fi deschise 2-3 zile pe săptămână.

Ordinul ministrului afacerilor interne a fost semnat, precum și ordinul 140 coroborat cu 1594 din registratura ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Încep prin a vă mulțumi că ați dat curs invitației noastre. Vă anunț decizia pe care am luat-o pentru a face mai ușor accesul cetățenilor la serviciile publice de înmatricularea autoheviculelor.

Astfel, acestea vor organiza sedii secundare și în alte localități în afară de cele existente în municipiile de județ. Așadar, cetățenii pot alege între sediul din reședința de județ sau în cel secundar.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va reduce aglomerația de la sediile județene. În acest sens, în zilele de marți și joi, cetățenii vor putea beneficia de aceste servicii fără a se deplasa în reședințele de județ. Vom înființa 26 sedii secundare, printre altele în următoarele locații:

Sebiș, Onești, Năsăud, Dorohoi, Făgăraș, Caransebeș, Câmpia Turzii, Medgidia, Tecuci, Toplița, Urziceni, Petroșani, Pașcani, Bragaridu, Sighetul Marmației, Reghin, Roman, Caracal, Mediaș, Câmpina, Ludoj, Măcin, Bârlad.

ADVERTISEMENT

Măsurile vor fi puse în aplicare din 22 septembrie. Digitalizarea rămâne una dintre principalele priorități. Doar la nivelul MAI pot da ca exemplu introducerea din această lună posibilitatea achitării taxelor pentru pașapoarte, permise, în sistem on-line, prin ghișeul.ro. Lucrăm la definitivarea acterlor de stare civilă până în 2022.

Cetățeanul va putea obține on-line certificatele de stare civilă indiferent de locul în care se află”, a declarat Vela.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!