News

Se deschid restaurantele de pe Valea Prahovei de Revelion! Ce reguli trebuie să respectați

30.12.2020 | 14:01
Se deschid restaurantele de pe Valea Prahovei de Revelion Ce reguli trebuie sa respectati
ADVERTISEMENT

Se deschid restaurantele de pe Valea Prahovei de Revelion! E cea mai bună veste pentru cei care au decis să-și petreacă noaptea dintre ani la munte.

Anunțul a fost făcut chiar de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Aceștia au precizat că atât restaurantele, cât și cafenelele sunt deschise în perioada 29 decembrie-11 ianuarie.

ADVERTISEMENT

De remarcat că toate unitățile de alimentație publică vor funcționa la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Mai mult de atât, o vor face în intervalul orar 6,00-23,00.

Se deschid restaurantele și cafenelele de pe Valea Prahovei

Se întâmplă lucrul acesta după ce rata de infectare cumulată în Sinaia, Buşteni şi Azuga a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Sunt însă câteva măsuri de care trebuie să țină toată lumea cont.

ADVERTISEMENT

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

ADVERTISEMENT

Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

ADVERTISEMENT

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

Măsurile prevăzute la pct. 4 și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

„Dacă de Crăciun a fost închis, măcar de Revelion să funcţioneze la 30% din capacitate. Această măsură a venit ca o gură de oxigen de saturaţie 100% de care oamenii au nevoie”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia pentru Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT