Se deschide în România o fabrică care va avea o importanță însemnată în lume. Nu orice țară are așa ceva, iar asta și face lucrurile să fie unele speciale. Despre ce este vorba și undeva fi amplasată aceasta?
România se poate lăuda cu numeroase fabrici. Inclusiv străinii au decis să investească la noi în țară și să își deschidă numeroase locații pentru producție în masă și nu numai. Astfel, țara noastră are un rol strategic.
Și se pare că lucrurile merg din ce în ce mai bine. O nouă fabrică se deschide în România în curând. Vorbim despre o fabrică cu adevărat importantă, în contextul în care nu orice țară din Europa are așa ceva.
Ministerul Energiei a anunța recent că a semnat primul contract de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru un proiect de construire a unei fabrici de panouri fotovoltaice.
Conform ministrului, această nouă fabrică care se deschide în România va avea o importantă strategică. Odată ce aceasta va începe producția, atunci România își va reduce dependența față de importurile de panouri fotovoltaice din țările din afara UE.
Potrivit ministrului, fabrica de panouri fotovoltaice va fi construită de la zero, la Sfântul Gheorghe. Iar această oportunitate e una cu adevărat uriașă. Asta în contextul în care nu orice țară din Europa se poate lăuda cu o astfel de fabrică.
″Trebuie să reducem dependența de importurile de panouri fotovoltaice din țările din afara U. De aceea sprijinim cu bani nerambursabili investițiile românești în producția celulelor și panourilor fotovoltaice.
Am semnat tot astăzi primul contract, care va sprijini construcția unei fabrici de panouri fotovoltaice, de la zero, la Sfântu Gheorghe″, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja.
Iar noua fabrică care se deschide în România se va întinde pe o suprafață de aproape 1 hectar. În total, capacitatea zilnică de producție ar urma să fie de peste 430 de panouri, a mai adăugat ministrul.
În ceea ce privește amplasarea, hala de asamblare de panouri fotovoltaice va putea fi găsită în municipiul Sfântu Gheorghe din județul Covasna, cartierul Câmpul Frumos. În ceea ce privește valoarea ajutorului de stat, aceasta este de 19,37 milioane lei, adică echivalentul a 3,89 milioane euro, iar capacitatea anuală de producție țintită este de 140 MW.