Apare o nouă fabrică în România, care are o importanță foarte mare. Mai exact, doar cele mai puternice țări din Europa se pot lăuda cu așa ceva și se pare că acum și țara noastră va fi una dintre ele.
Este vorba despre o fabrică de panouri fotovoltaice. Ministrul Energiei a semnat deja un contract de finanțare cu fonduri UE nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru acest proiect.
De altfel acesta este al doilea contract de finanțare pentru construirea fabricii. În ceea ce privește beneficiarul, firma Heliomit SRL, înființată în 2021, este cea care vrea să construiască această nouă fabrică în România.
Fabrica se va ocupa cu construcția de panouri fotovoltaice și va fi amplasată în intravilanul municipiul vasluian Bârlad. Totodată, ea se va întinde pe un teren cu suprafața de circa 2,8 hectare, relatează cei de la profit.ro.
În ceea ce privește valoarea ajutorului de stat, acesta se ridică undeva pe la 33 de milioane de euro. Totodată, planurile sunt unele cât se poate de ambițioase. Mai exact, e de așteptat o capacitate de producție de panouri de 1.500 MW pe an.
Noua fabrică care se va deschide în România are o importanță foarte mare. Ministrul Energiei a confirmat la rândul său că această investiție era una cât se poate de necesară. Totodată, ea ar putea revitaliza industria românească.
Fabrica va genera de asemenea o mulțime de locuri de muncă. Iar pe lângă asta, salariile vor fi și ele unele destul de mari. Asta în contextul în care domeniul de activitate este unul foarte important.
″E o mare bucurie să putem finanța o fabrică mare de panouri fotovoltaice la Bârlad, în județul Vaslui, cu o capacitate de 1.500 MW. Este a doua astfel de investiție finanțată de ministerul energiei din PNRR, după cea din Sfântu Gheorghe.
A început astfel revitalizarea industriei românești, iar ambiția este nu doar să nu mai importăm toate aceste echipamente din alte zone, ci să facem din România furnizor de calitate pentru întreaga piață europeană.
Sprijinul de aproape 33 de milioane de euro va însemna locuri de muncă, salarii competitive într-o zonă mai puțin dezvoltată a țării și șansa României de a beneficia din plin de tranziția energetică spre un viitor cu energie mai sigură, mai accesibilă și mai verde″, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.