Life

Se deschide primul restaurant operat de roboți și inteligență artificială. Localul va avea și oameni angajați

Primul fast-food operat de roboți și inteligență artificială, aproape de inaugurare. Bufetul nu va duce lipsă de personal uman.
29.12.2023 | 13:10
Se deschide primul restaurant operat de roboti si inteligenta artificiala Localul va avea si oameni angajati
Primul fast-food operat de roboți și inteligență artificială, aproape de inaugurare. Bufetul nu va duce lipsă de personal uman. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Se deschide primul restaurant operat de roboți și inteligență artificială. Localul va avea și oameni angajați. Porțile sale se vor deschide la finalul anului și se așteaptă să primească foarte multe persoane interesate de tehnologie.

Primul fast-food operat de roboți și inteligență artificială, aproape de inaugurare. Bufetul nu va duce lipsă de personal uman

Primul fast-food operat de roboți și inteligență artificială, aproape de inaugurare. Bufetul nu va duce lipsă de personal uman. Angajații se vor ocupa de împachetarea preparatelor și vor fi fața prietenoasă pe care o văd clienții care intră în spațiu.

ADVERTISEMENT

Restaurantul urmează să se deschidă în curând, fiind poziționat într-o zonă foarte bună din Pasadena, Statele Unite ale Americii. Mai exact, se găsește într-un spațiu comercial premium din centrul orașului, într-o intersecție extrem de cunoscută.

Localul este deținut de o companie cu sediul în localitatea americană care a devenit celebră ca pionier al roboților de tip fast-food. Așadar, primul restaurant complet autonom din lume va fi dotat cu inteligență artificială.

ADVERTISEMENT

Până acum grupul care utilizează tehnologia a remodelat sectoarele restaurantelor și comerțului cu amănuntul. Restaurantul are un robot care face hamburgeri și încă un robot care face cartofi prăjiți pentru clienți.

„Din câte știm noi, acesta este primul restaurant în funcțiune din lume în care atât comenzile, cât și fiecare proces de gătit sunt complet automatizate”, a declarat John Miller, CEO al PopID și membru al consiliului de administrație al Miso Robotics, scrie abc7.com.

ADVERTISEMENT

„Îmbinarea acestor diverse tehnologii pentru a crea cel mai autonom restaurant din lume este punctul culminant al unor ani de cercetare, dezvoltare și investiții într-o familie de companii revoluționare”, a mai spus afaceristul, mai arată sursa menționată.

Cum vor proceda clienții în restaurantul dotat cu roboți

Clienții care vor să ia masa în restaurantul dotat cu roboți trebuie să știe că au nevoie de un cont pentru a da comanda. Ulterior, oamenii vor asista la pregătirea meticuloasă a preparatelor alese și realizate de către „bucătari roboți”.

ADVERTISEMENT

Roboții vor servi burgeri proaspăt preparați, cu un amestec wagyu, la prețuri competitive. Grupul a mai transmis că mâncarea va rivaliza cu marile restaurante. De asemenea, robotul grill va fi cel care va măcina carnea de vită de înaltă calitate în timp real.

Aceste tehnologii favorizează un mediu mai sigur și mai prietenos în bucătărie pentru că angajații nu se vor mai confrunta cu arsuri sau alte mici accidente. Totodată, roboții vor reduce risipa de alimente și de ulei.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit...
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit Bucureştiul "unul dintre cele mai cool orașe din Europa"
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”