News

Se fac angajări la casele de pensii. Raluca Turcan anunță 1.000 de posturi disponibile. Ce persoane se caută

Raluca Turcan anunță un val de angajări casele județene de pensii. Se scot la concurs 1.000 de locuri.
25.08.2021 | 15:31
Se fac angajari la casele de pensii Raluca Turcan anunta 1000 de posturi disponibile Ce persoane se cauta
ADVERTISEMENT

Personalul din casele județene de pensii va fi mărit cu 1.000 de posturi, pe o perioadă determinată, până la finalul anului 2022, în vederea evaluării dosarelor de pensii.

Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Oficialul Guvernului a anunțat data de 27 august ca fiind cea de începere de depunere a dosarelor.

ADVERTISEMENT

Angajări la casele de pensii. Raluca Turcan anunță 1.000 de posturi disponibile

În următoarea perioadă, casele judeţene de pensii vor demara un proces de angajare a 1.000 de persoane. Se caută atât persoane cu studii superioare, cât și cu studii medii.

Acestea vor avea sarcina să introducă manual în sistemul digital de pensii datele din cele aproximativ 5 milioane de dosare existente în România, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul unor declaraţii de presă, după ce a participat la o videoconferinţă cu directorii caselor judeţene de pensii.

ADVERTISEMENT

Depunerea dosarelor celor interesați începe în 27 august, iar după selecția dosarelor urmează proba scrisă și interviurile.

”800 de persoane cu studii superioare și 200 de persoane cu studii medii pot să participe în acest proces de selecție pentru suplimentarea personalului din casele județene de pensii.

ADVERTISEMENT

Le-am cerut președinților caselor județene de pensii să nu creeze false așteptări și să spună foarte limpede că suplimentarea de personal se face pe o perioadă determinată, până la finalul anului 2022”, a spus Turcan.

Ce salarii se acordă celor 1.000 de viitori angajați

Ministrul Muncii a precizat că pot participa la selecție și persoanele fără experiență. În ceea ce privește salariul primit, acesta va fi între 2.500 și 3.500 de lei, variind în funcție de studii și competențe.

ADVERTISEMENT

”E important ca oamenii să cunoască exact condițiile în care vin să lucreze. Am cerut să poată să intre în procesul de selecție cu accent pe competențe și abilități, dincolo de alte criterii necesare pentru a participa la acest concurs, și persoane care nu au experiență, dar au abilități și competențe pentru a lucra în procesul de digitalizare și de evaluare

Chiar și cei fără experiență pot participa la selecție, dacă au abilități și competente pentru a lucra la procesul de digitalizare. Salariile vor fi intre 2.500 și 3.500 de lei net, în funcție de studii și competențe”, a precizat Turcan.

Oficialul Executivului  a spus că speră ca procesul de angajare să fie finalizat până la mijlocul lunii septembrie

ADVERTISEMENT