News

Se fac angajări la o mare companie de stat. Salariile sunt în jur de 2000 de euro

O mare companie de stat încearcă să angajeze 280 de oameni și oferă în medie un salariu net de 2.000 de euro, în urma unei decizii din 31 ianuarie.
04.02.2023 | 14:44
Se fac angajari la o mare companie de stat Salariile sunt in jur de 2000 de euro
Hidroelectrica face angajări. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Hidroelectrica va face noi angajări după ce membrii Consiliului de Supraveghere au votat pe 31 ianuarie schimbarea organigramei.

Se fac angajări la Hidroelectrica

Conform Radio Europa Liberă, Consiliul de Supraveghere e format din cinci persoane, care aprobă sau nu deciziile propuse.

ADVERTISEMENT

Mandatul membrilor acestui Consiliu va expira pe 5 februarie, astfel că angajarea celor 280 de persoane la compania de stat a fost aprobată cu doar cinci zile înainte de expirarea acestuia.

Inițial această modificare a fost refuzată de Consiliu, cândva înainte de Crăciun. Bogdan Bociu, purtător de cuvânt al Hidroelectrica, a transmis că aceste angajări sunt necesare pentru că Hidroelectrica are mari probleme cu serviciul de distribuție a energiei către populație.

ADVERTISEMENT

În acest context facturile sunt trimise cu întârziere și de 10 luni, dovadă plângerile clienților trimise spre ANRE. Principalele angajări se vor face în departamente precum cel de Investiții al companiei.

180 dintre aceste angajări se vor face la sediul din București al Hidroelectrica, acolo unde se află și conducerea executivă a societății de stat. În total la București vor ajunge să lucreze 726 de persoane, față de 397 în acest moment, după ce vor fi realizate și mai multe transferuri din sucursale.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate cele 280 de posturi vor costa 50.9 milioane de lei pe an, sau 10 milioane de euro, aproximativ 3.400 de euro pe lună. Concret, salariile medii oferite noilor angajați vor avea valoarea de 2.000 de euro net.

De remarcat că ministrul economiei Virgil Popescu, minister care deține 80% din acțiunile Hidroelectrica, se află în condiții bune cu Bogdan Badea, cel care conduce Hidroelectrica. Problema ar fi că la rotativa din mai la conducerea ministerului va veni un social-democrat, astfel că Badea riscă să rămână fără job.

ADVERTISEMENT

După ce informația sutelor de noi angajări a ajuns în presa, conducerea Hidroelectrica le-a interzis angajaților să mai discute cu presa sau cu alte persoane din afara companiei, pentru a se asigura că astfel de informații nu mai ajung în spațiul public.

ADVERTISEMENT
Tags: