News

Se fac angajări la o mare companie de stat. Salariul net ajunge la 2.000 de euro

O companie de stat din România, din sectorul energetic, caută să angajeze câteva sute de oameni. Salariul net este atractiv și ajunge la 2.000 de euro, adică circa 10.000 de lei.
02.02.2023 | 17:27
Se fac angajari la o mare companie de stat Salariul net ajunge la 2000 de euro
Angajări la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, deținut în proporție de 80% de stat, anunță angajarea a aproape 300 de persoane.

Angajări la Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România

De-a lungul anului 2022, Hidroelectrica S.A. a fost una din principalele companii ce au avut de câștigat după explozia prețurilor la energie și liberalizarea pieței.

ADVERTISEMENT

Conducerea instituției a anunțat o creștere a profitului cu 70%, până la 1,3 miliarde de lei. Paradoxal, s-a întâmplat asta deși energia vândută a scăzut cu 30% în raport cu aceeași perioadă din 2021.

La începutul acestei luni, Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica a aprobat solicitarea conducerii companiei de stat de a mări organigrama cu încă 280 de posturi.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, schimbarea organigramei trebuia aprobată înainte de Crăciun. În decembrie, membrii Consiliului de Supraveghere au refuzat să voteze propunerea lui Bogdan Badea, directorul companiei, informează România Liberă.

Ce posturi sunt scoase la concurs. Salarii de 2.000 de euro net

Purtătorul de cuvânt al Hidroelectrica, Bogdan Buciu, explică faptul că aceste angajări sunt necesare. Conform acestuia, Hidroelectrica are probleme cu serviciul de distribuție a energiei către populație.

ADVERTISEMENT

În plus, facturile din ultimele luni au fost trimise cu întârziere. Mai multe plângeri au fost trimise de clienți la Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Dintre cele 280 de posturi, 180 sunt la sediul din București, acolo unde se află și conducerea executivă a societății de stat.

ADVERTISEMENT

În plus, alături de angajări, la sediul central din Capitală se vor realiza și transferuri din sucursale. Aici vor activa 726 de persoane față de 397 în acest moment.

Revenind la angajări, acestea se mai fac și la departamentul de furnizare a energiei pentru clienții casnici. Vorbim de zeci de posturi de șefi servicii, experți, economiști, ingineri și juriști.

Sursa citată mai informează că cele 280 de posturi scoase la concurs costă 50,9 milioane de lei anual, undeva la 10 milioane de euro. Asta e echivalent cu 190.000 lei pe și 3.400 euro pe lună.

Important de reținut pentru aspiranții la joburile Hidroelectrica este că, la un cost de 3.400 de euro pentru un loc de muncă, sumă în care sunt incluse și taxele, salariul mediu net este de 2.000 de euro pentru fiecare nou angajat.

ADVERTISEMENT