Sport

Cu cine joacă CSM Bucureşti şi Rapid în fazele eliminatorii din Champions League! S-au răsturnat calculele după înfrângerea “tigroaicelor”

CSM Bucureşti a pierdut în Slovenia împotriva lui Krim şi încheie pe locul 2 în grupă. "Tigroaicele" pot întâlni Esbjerg în sferturi, în timp ce Rapid joacă în play-off cu Krim.
12.02.2023 | 16:34
Cu cine joaca CSM Bucuresti si Rapid in fazele eliminatorii din Champions League Sau rasturnat calculele dupa infrangerea tigroaicelor
CSM Bucureşti - Rapid, un duel posibil în sferturile din EHF Champions League. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
12-02-2023
14:42

CSM Bucureşti a pierdut în Slovenia! Echipele româneşti, dueluri şoc în drumul spre Final Four

CSM Bucureşti a pierdut cu 28-26 în Slovenia, împotriva lui Krim Ljubljana. “Tigroaicele” au încheiat pe locul doi în grupă şi vor avea o misiune, teoretic, mai dificilă în sferturile de finală. Înfrângerea CSM-ului schimbă şi adversara Rapidului, care va juca în play-off tocmai împotriva lui Krim. Dacă vor trece de campioana Sloveniei, giuleştencele vor evolua în sferturi împotriva lui Vipers, campioana Europei en-titre. “Tigroaicele” vor evolua în sferturi împotriva învingătoarei din duelul Esbjerg / Brest.

Programul echipelor româneşti în faza eliminatorie

Play-off: 

  • Krim Ljubljana – Rapid (18/19 martie)
  • Rapid – Krim (25/26 martie)

Sferturi de finală

  • Esbjerg/Brest – CSM Bucureşti (29/30 aprilie)
  • Rapid/Krim – Vipers Kristiansand (29/30 aprilie)
  • CSM Bucureşti – Esbjerg/Brest (6/7 mai)
  • Vipers – Rapid/Krim (6/7 mai)

CSM Bucureşti este deja calificată în sferturile de finală din EHF Champions League. “Tigroaicele” au posibilitatea să ocupe locul 1 în grupă, dacă vor învinge duminică, pe terenul lui Krim Ljubljana.

Se fac cărţile pentru un duel şoc CSM Bucureşti – Rapid, în sferturile Ligii Campionilor?!

Lucrurile s-au clarificat deja în grupa B, după ce Gyor a câştigat duelul şoc cu Esbjerg, scor 29-28. Unguroaicele s-au calificat în sferturile de finală de pe locul doi, în timp ce Esbjerg a încheiat pe trei. Asta înseamnă că Rapid va fi pe locul patru, indiferent de scorul duelului cu Lokomotiva Zagreb de duminică.

ADVERTISEMENT

Locul pe care va încheia CSM Bucureşti este foarte important pentru împerecherea în sferturile de finală. Cu o victorie, “tigroaicele” ar putea juca împotriva Rapidului, în timp ce cu un egal sau o înfrângere, echipa lui Adi Vasile ar juca din nou împotriva lui Esbjerg, echipa care a eliminat CSM-ul în aceeaşi fază anul trecut.

Clasament grupa A şi B:

Clasament grupa A
Clasament grupa A
Clasament grupa B
Clasament grupa B

Scenariile pentru fazele superioare din EHF Champions League

Scenariul 1: CSM Bucureşti câştigă la Ljubljana. Echipa din Capitală câştigă grupa A şi aşteaptă în sferturile de finală câştigătoarea duelului Rapid – Brest. Dacă, echipa lui Carlos Viver trece de franţuzoaice, vom avea un duel şoc pentru calificarea în Final Four.

ADVERTISEMENT

Scenariul 2: CSM Bucureşti pierde sau face egal la Ljubljana. “Tigroaicele” cad pe locul doi şi vor întâlni câştigătoarea din duelul Esbjerg vs. Brest sau Bietigheim (în funcţie de celelalte rezultate). Rapidul ar evolua în play-off cu Krim sau Brest, iar în sferturi va da peste Vipers Kristiansand, campioana en-titre.

Indiferent de scenariu, drumul spre Final Four al celor două echipe româneşti nu este unul uşor. În faza grupelor, ambele formaţii au înregistrat victorii fabuloase, însă din play-off va conta fiecare gol.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, coşmar în sferturile de finală din Champions League în ultimii patru ani

Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare din această ediţie a Ligii Campionilor cu 99 de goluri şi jucătoarea cu cel mai mare impact. Echipa lui Adi Vasile visează la un nou Final Four după patru ani, însă faza sferturilor de finală a fost un blestem pentru CSM Bucureşti în ultimii 5 ani.

În 2019, CSM Bucureşti a fost eliminată de Metz, în 2020 competiţia a fost anulată înainte de sferturi din cauza pandemiei, iar în 2021 şi 2022, “tigroaicele” au ratat prezenţa în Final Four la un singur gol, în duelurile cu ŢSKA Moscova şi Esbjerg.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile are experienţă în ceea ce priveşte duelurile româneşti din fazele superioare ale Ligii Campionilor. În 2021, CSM Bucureşti a jucat în play-off cu SCM Râmnicu Vâlcea, reuşind să obţină calificarea mai departe după 33-24 şi 21-27.

  • 2016 este anul în care CSM Bucureşti a câştigat EHF Champions League
  • 1009 este numărul de goluri marcate de Cristina Neagu în Champions League, în carieră
ADVERTISEMENT