News

Se fac noi angajări în Poliția Română. Peste 1.000 de posturi sunt scoase la concurs

Poliția Română pune din nou la dispoziția doritorilor noi posturi de ofițeri. Candidații vor avea la dispoziție peste 1.000 de locuri
26.06.2024 | 15:38
Se fac noi angajari in Politia Romana Peste 1000 de posturi sunt scoase la concurs
Se scot la concurs peste 1.000 de posturi de ofițeri în Poliția Română. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a deschis concurs pentru ocuparea a 1.053 de poziții de ofițeri de poliție în diverse specializări, cu termen limită pentru înscrierea online până pe 5 iulie, ora 16:00.

Noi angajări pentru posturile de ofițeri din poliție

„Poliţia Română scoate la concurs 1.053 de posturi de ofiţeri de poliţie, dintre care 600 de posturi de trecere din corpul agenţilor în corpul ofiţerilor, precum şi 453 de posturi, prin încadrare directă, din sursă externă.

ADVERTISEMENT

Înscrierile se fac on-line, până la data de 05 iulie a.c., ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior, nemaiputând fi depuse documente”, a transmis IGPR.

Pozițiile disponibile acoperă o gamă largă de specializări, inclusiv:
– Acțiuni speciale
– Analiza informațiilor
– Arme, explozivi și substanțe periculoase
– Cabinet
– Cazier judiciar, statistică și evidențe operative
– Cercetarea și prevenirea criminalității
– Combaterea criminalității organizate
– Comunicații și informatică
– Cooperare polițienească internațională
– Criminalistică
– Financiar
– Implementarea proiectelor
– Informare și relații publice
– Investigarea criminalității economice
– Investigații criminale
– Logistică
– Operațiuni speciale
– Ordine publică
– Pregătire profesională
– Protecția animalelor
– Protecția martorilor
– Psihosociologie
– Relații cu publicul
– Relații internaționale
– Resurse umane
– Rutieră
– Siguranță școlară
– Structura de securitate
– Transporturi
– Reținere și arestare preventivă
– Învățământ

ADVERTISEMENT

Cum arată programul probelor de concurs

Pe 20 iulie va avea loc proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice și proba practică pentru candidații înscriși la specializările: acțiuni speciale, informare și relații publice, operațiuni speciale, pregătire profesională și relații internaționale.

Proba scrisă, sub forma unui test grilă, va fi organizată pe 27 iulie pentru aceste specializări. Pentru toate celelalte domenii, proba scrisă, de tip test grilă, se va desfășura pe 20 iulie.

ADVERTISEMENT

Și la începutul anului s-a mai anunțat un val de angajări

În contextul deficitului semnificativ de personal, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat o campanie amplă de angajări în Poliția Română, cu peste 5.000 de posturi disponibile în sectorul dedicat siguranței publice.

Guvernul României a aprobat pe 28 februarie 2024 un memorandum ce permite ocuparea, prin concurs sau examen, a 5.200 de poziții vacante în cadrul structurilor MAI. Această măsură vine ca parte a eforturilor de a reduce lipsa de personal din minister, inclusiv prin integrarea noilor absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și ai școlilor postliceale ale MAI.

ADVERTISEMENT

Mulți tineri din România sunt atrași de o carieră în poliție, însă adesea se confruntă cu dezamăgirea legată de salariile mici, determinându-i să părăsească sistemul. Cu toate acestea, există și posturi în poliție care oferă remunerații competitive, atrăgând astfel candidați dornici să contribuie la siguranța publică. Mai multe detalii cu privire la salariul pe care îl poți primi în Poliție puteți găsi AICI.

ADVERTISEMENT