Fotbal intern

La Dinamo vine curăţenia de iarnă: încă doi jucători pleacă!

Conducătorii lui Dinamo se confruntă cu mari probleme din cauza lipsei banilor, Ionuţ Negoiţă încercînd să aducă linişte la echipă prin stabilitate financiară. După ce FANATIK a...
06.10.2013 | 15:20
La Dinamo vine curatenia de iarna inca doi jucatori pleaca
ADVERTISEMENT

Conducătorii lui Dinamo se confruntă cu mari probleme din cauza lipsei banilor, Ionuţ Negoiţă încercînd să aducă linişte la echipă prin stabilitate financiară. După ce FANATIK a anunţat, în exclusivitate, că în iarnă se va încerca vînzarea lui Curtean şi Luchin, transferurile acestora urmînd să aducă, pe lîngă economisirea a 22.000 de euro pe lună, o sumă importantă de bani în visteria clubului, a mai venit rîndul a încă doi jucători să li se forţeze plecarea în iarnă. Şefii clubului din “Groapă” speră să-l vîndă în iarnă, pe lîngă Cristian Bălgrădean, pentru care există deja negocieri avansate cu Standard Liegeşi pe Kristijan Naumovski. Naumovski şi Bălgrădean mai au contract cu ”cîinii” pînă în vara lui 2015.

Împart banii cu Gloria Arad

În 2010, cînd Cristian Bălgrădean a fost transferat la UTA, Dinamo nu a plătit nici un ban Gloriei Arad, echipă de care aparţinea portarul şi care îl împrumutase la formaţia fanion a oraşului. Gloria Arad l-a cedat pe Bălgrădean cu condiţia ca la viitorul transfer să primească 50% din suma încasată de Dinamo. Astfel că, la iarnă, cînd Standard va plăti 800.000 de euro, 400.000 de euro vor ajunge la Gloria! Arădenii au primit, în iarnă, 200.000 de euro din transferul lui Ţucudean la Standard, tot pentru 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bornescu rămîne favorit

Proiectul “New Dinamo” începe, pentru prima dată de la anunţarea proiectului, să prindă contur! Din păcate pentru fanii dinamovişti, acesta include şi plecarea unor jucători experimentaţi din cadrul grupării dinamoviste. După Luchin şi Curtean, a venit rîndul lui Bălgrădean şi Naumovski, iar pînă la înregimentarea unui portar cu experienţă şefii vor încerca să testeze calităţile lui Cătălin Samoilă şi Andrei Manyur, goalkeeperii tineri şi de perspectivă ai formaţiei din “Groapă”. Şefii au anunţat deja, pe căi neoficiale, că una dintre ţintele pentru postul de portar este Mircea Bornescu, actualul portar al Petrolului, însă un impediment important în perfectarea transferului rămîne imposibilitatea lui Negoiţă de a satisface pretenţiile financiare ale lui Bornescu. “De Naumovski sunt nemulţumiţi. Este de mult timp la Dinamo şi niciodată nu a reuşit să-şi cîştige locul de titular. Şefii zic că vor reuşi să-l transfere fără probleme, mai greu este în cazul lui Bălgrădean pentru că trebuie ca Standard Liege sau orice altă echipă care doreşte să-l achiziţioneze trebuie să plătească o sumă destul de mare în schimbul său, în jur de 800.000 de euro”.

Cine e Samoilă?

Cătălin Samoilă (23 de ani) a fost adus în această vară de la “U” Cluj şi a semnat cu Dinamo un contract valabil cinci sezoane. Este văzut de către şefii dinamovişti unul dintre tinerii de perspectivă pe care îi are clubul “alb-roşu”. Pe vremea cînd activa pentru “şepcile roşii”, Samoilă a fost acuzat de Ionel Ganea că, după un meci cu Chiajna, şi-a petrecut noaptea la aparate de noroc. Ulterior, portarul a făcut dovada că a fost la un restaurant, aducînd bonul de casă. “Nu înţeleg de ce dorinţa asta de a face rău, mai ales că am demonstrat că eu am urmat programul normal al echipei”, se destăinuia prietenilor produsul echipei lui Hagi, Viitorul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Manyur, produs 100% al lui Dinamo

Andrei Manyur este, la 19 ani, deja o certitudine pentru viitorul lui Dinamo, fiind o prezenţă constantă între buturile echipei a doua a clubului dinamovist. Deşi nu are experienţa lui Samoilă, tînărul dinamovist şi-a impresionat tehnicienii cu care a lucrat prin talentul şi reflexele sale. Conducătorii din “Groapă” i-au promis însă portarului care este un produs al “cîinilor” că în viitorul apropiat i se vor acorda mai multe şanse, lucru ce confirmă dorinţa şefilor  dinamovişti de a se despărţi de Naumovski şi Băldrăgean.

Tags: