Sport

Se face lumină în cazul morții lui Diego Armando Maradona. Șapte persoane, puse sub acuzare

Continuă ancheta în cazul morții lui Diego Armando Maradona. Șapte persoane au fost puse sub acuzare pentru „omor simplu cu premeditare”
20.05.2021 | 12:29
Se face lumina in cazul mortii lui Diego Armando Maradona Sapte persoane puse sub acuzare
ADVERTISEMENT

Decesul brusc al celui mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona – răpus de un infarct la doar 60 de ani – nu rămâne fără urmări. Șapte persoane din domeniul medical au fost puse sub acuzare și așteaptă începerea procesului.

Concret, este vorba despre infirmierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid, Nancy Forlini, medicul care și-a dat acordul pentru spitalizarea  la domiciliu, unde s-a stins din viață, psihologul Carlos Angel Diaz, psihiatrul Agustina Cosachov şi neurochirurgul Leopoldo Luque, indicat drept medicul de familie al lui lui „El Pibe D’oro”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, biroul procurorului general din oraşul San Isidro i-a solicitat judecătorului să le interzică inculpaților părăsirea Argentinei până pe data de 31 mai, când este programată prima înfățișare.

Șapte persoane au fost puse sub acuzare după moartea lui Diego Armando Maradona. Riscă ani grei de închisoare

Deși fuseseră puși sub acuzare pentru omor involuntar, anchetatorii au schimbat până la urmă încadrarea în crimă cu premeditare, infracţiune ce se pedepsește cu până la 25 de ani de închisoare. La baza deciziei a stat raportul întocmit de o comisie medicală formată din 11 experți care au evaluat circumstanțele decesului.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentului publicat ulterior și în presa locală, pe fondul unei performanţe „inadecvate, deficitare și nesăbuite” a echipei sanitare care l-a asistat, Diego Armando Maradona a fost lăsat în voia sorții.

De altfel, în spațiul public a ajuns și o înregistrare în care Leopoldo Luque îi solicita unui asociat detalii cu privire la starea de sănătate a fostului fotbalist. „La Bario San Andres. Trebuie să ajungi tot acolo unde mergem noi mereu, la Santa Maria de Tigre.

ADVERTISEMENT

Și ții drumul, mergi până când dai în strada Italia. La Italia stă. O să îți dau locația mai târziu. Da, idiotule, pare că a făcut stop cardio-respirator!

Grasul va muri făcând pe el. Habar nu am ce a făcut”, sunt cuvintele rostite chiar de neurochirurgul care l-a operat pe creier pe „El Pibe D’oro” cu doar două săptămâni înainte să se stingă din viață.

ADVERTISEMENT

Viața legendarului Diego Armando Maradona va face obiectul unui serial

În altă ordine de idei, Amazon și-a propus să exploreze în cel mai mic detaliu viața tumultoasă și fascinantă a celui mai mare fotbalist din toate timpurile. Intitulat sugestiv „Maradona: Blessed Dream”, serialul filmat în Argentina, Spania, Italia, Uruguay și Mexic va putea fi urmărit curând în 240 de state ale lumii, printre care și România.

Concret, vom avea ocazia să descoperim atât copilăria din Buenos Aires, orașul natal al unicului Diego Armando Maradona, cu primii săi pași în „sportul rege”, cât și contribuția uriașă la succesul Argentinei din 1986.

Alături de Nicolas Goldschmidt, actorul care îi va da viață legendarului fotbalist, din distribuție vor face parte o sumedenie de staruri ale cinematografiei locale, precum Nazareno Casero, Juan Palomino sau Julieta Cardinali.

ADVERTISEMENT