Sport

Se face lupta secolului? “Un film pentru a plăti bursele lui Daniel Ghiță și Cătălin Moroșanu”

23.02.2019 | 08:47
Se face lupta secolului Un film pentru a plati bursele lui Daniel Ghita si Catalin Morosanu

Eduard Irimia, cel mai important promotor român, intervine pentru ca mult așteptatul duel dintre Daniel Ghiță și Cătălin Moroșanu să aibă loc, în ciuda devergențelor dintre cei doi.

O țară întreagă îi așteaptă în ring. Provocarea a fost lansată de Daniel Ghiță, Cătălin Moroșanu a acceptat-o imediat. Cel puțin la nivel verbal, lucrurile păreau stabilite. Doar că totul s-a împotmolit de atunci. Cel mai așteptat eveniment de fight al ultimilor ani s-a transformat într-un ping-pong de calitate din ce în ce mai scăzută. Tatonări, ironii, acuze și chiar jigniri. Cu asta s-au „servit” cei doi în tot acest timp. În locul mult așteptatelor low-kickuri sau croșee. Ghiță a pus o singură condiție pentru ca super fight-ul cu Moroșanu să aibă loc. Meciul să nu fie organizat de cei de la Dynamyte, promoția condusă chiar de rivalul său. Doar că, pentru moment cel puțin, rămâne destul de neclar cine ar putea fixa toate datele pentru confruntarea dintre cei doi „grei”.

Irimia: „La bursele pe care le cer ei, oricine organizează va ieși în pierdere”

Superkombat, promoția lui Eduard Irimia, pare momentan singura variantă pe care ambii sportivi ar fi dispuși să o accepte. Celebrul promotor anunță care este marea problemă în calea obținerii unui acord. Atât Moroșanu, cât și Ghiță ar avea importante pretenții financiare.

„Eu spun că oricine organizează această luptă va ieși în pierdere, dacă ținem cont bursele pe care le cer cei doi”, a explicat Irimia. Tot șeful Superkombat este cel care pare să fi găsit soluția pentru ca, totuși, partida să aibă loc.Va profita de importantele conexiuni pe care și le-a făcut la Hollywood, după ce l-a ajutat pe Florian Munteanu să prindă un super-rol în blockbuster-ul „Creed 2”. Totul a fost explicat în excusivitate pentru FANATIK: „Intenționăm să facem un film de fight în România în 2019. Iar lupta dintre Daniel Ghiță și Cătălin Moroşanu ar putea să fie folosită pentru promovarea acestui film. Ba, chiar mai mult, învingătorul ar putea să apară în acest film. În acest fel s-ar vorbi de o investiţie. Compania care produce această peliculă ar putea accepta să plătească bursele celor doi pentru a face astfel şi o importantă promovare”.

Eduard Irimia a vorbit pentru FANATIK despre lupta dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu
Eduard Irimia a vorbit pentru FANATIK despre lupta dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu

Eduard Irimia a explicat pentru FANATIK care ar fi atuurile celor doi într-un duel direct: „Nu prea ar fi corect să spun eu cine cred că va câştiga. Trebuie să ţinem cont că aş putea să organizez eu această luptă. Dar, oricum, cred că şansele ar fi egale. 50-50. Sigur, Daniel Ghiţă este sportivul mai tehnic, asta nu încape la îndoială. Dar să nu uităm că Moroşanu a reuşit, de-a lungul carierei, să bată mulţi luptători care erau mai bine cotaţi decât el, mă gândesc aici la oameni ca Freddy Kemayo sau Paul Slowinski”.

Iftimoaie, atac la Ghiţă: „E bun, dar nu are caracter!”

Până să se ia la trântă cu Moroşanu, Daniel Ghiţă este atacat de un nume mare din istoria fight-ului românesc: Ionuţ Iftimoaie. Cei doi au fost rivali în urmă cu mai mulţi ani, iar fanii au aşteptat să vadă o confruntare între ei. Ceea ce la vremea respectivă nu s-a întâmplat. Ghiţă şi Iftimoaie nu s-au înfruntat în ring, dar Iftimoaie lansează un atac furibund la adresa omului care, în 2010, devenea primul român care se califica în finala promoţiei K1.

Când va avea loc lupta dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu
Când va avea loc lupta dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu

„Atitudinea lui Ghiţă este jignitoare la adresa tuturor sportivilor români. Nu înţeleg de ce face asta! Din invidie şi din frustrare, bănuiesc. Ghiţă crede că în cazul unei victorii împotriva lui Moroşanu va reuşi să câştige de partea lui pe fanii acestuia. Să îşi facă imagine. Dar eu spun că greşeşte. Oamenii îl iubesc pe Moroşanu pentru felul său de a fi. Nimeni nu pune la îndoială performanţele lui Ghiţă, dar caracterul da. Ceea ce face el acum este fix atitudinea de acum 15 ani, când se vorbea de o luptă între noi doi. Şi atunci la fel, da, da, da, dar apoi el venea cu tot felul de condiţii. Aşa face şi acum, el provoacă, el pune condiţii. Că nu se bate acolo, că vrea nu ştiu când. Plus că eu nu înţeleg de unde vine chestia asta. Atât sunt eu de român că vreau să îi bat tot pe ai mei”, a declarat Ionuţ Iftimoaie în exclusivitate pentru FANATIK.

„Ghiță e fără griji, se îndreaptă spre o carieră de pădurar”

Ajuns la 40 de ani, Ionuţ Iftimoaie, fost campion într-un turneu K1 disputat în Italia, îl contrează pe Ghiţă şi în privinţa criticilor pe care cel din urmă le-a adus luptătorilor ca Moroşanu şi Benny, care au apărut în show-uri televizate.

„Să nu uite că el a fost primul la TV, până să apărem noi. Dădea cu picioarele în nori pe la Pro TV. Apoi am apărut şi noi şi am prins la public. Eu am continuat, el a dispărut. Au încercat cu el, dar nu s-a putut. Dar nu văd de ce este aşa de supărat pe toată lumea. Nu ar trebui să aibă invidie. Pe el Dumnezeu l-a lăsat mai înalt, pe Moroşanu mai scund, pe mine mai frumos”, s-a amuzat Iftimoaie, care spune că este pregătit să organizeze chiar el meciul dintre Ghiţă şi Moroşanu, pentru ca acest scandal să aibă finalitate în ring. „Îi aştept aici, la mine, în Comăneşti. E sală mare, avem loc. Şi le-aş propune să renunţe la burse şi să intre în ring. Eu aşa am făcut la ultimul meu meci, pentru că îmi doream foarte mult să fie în faţa celor de la mine de acasă, în Comăneşti. Nu am avut bursă. Vorbesc serios, aşa ar trebui să facă şi ei. Să îşi vândă fiecare pachetul, în funcţie de cum negociază cu sponsorii. Şi dacă tot vor ora şi data, să zicem să facem pe la un 21:35, să nu le fie nici prea somn, nici prea rece. Iar Ghiţă poate să stea fără griji, se îndreaptă spre o carieră de pădurar. Am văzut că se tot pozează prin copaci, dar mai mult prin parc în IOR decât în pădure”, a încheiat ironic Iftimoaie.

De unde a început totul! Provocarea lui Ghiţă după revenire

Rivalitatea dintre Daniel Ghiță și Cătălin Moroșanu este una destul de veche, chiar dacă mult timp șansele ca această luptă să aibă loc au fost foarte mici. Cât lupta la un nivel mai ridicat, Daniel Ghiță ar fi avut foarte puține posibilități pentru a putea să îl înfrunte pe „Moro”. Asta în condițiile în care promotorii săi îi ofereau adversari de cel mai mare calibru. Deci, nu era prea mult interes pentru Ghiță să accepte o luptă la un nivel pe care îl considera inferior.

De unde a pornit rivalitatea dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu
De unde a pornit rivalitatea dintre Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu

La revenirea în ring, după o pauză de patru ani, chiar Daniel Ghiță a fost cel care a lansat provocarea. „Acum în România aș dori să lupt cu Cătălin Moroșanu, care se consideră un sportiv de renume, un sportiv foarte bine cotat. Dacă are curaj să se lupte cu mine, îl aștept în ring. Dacă nu are curaj, să se retragă”, spunea Ghiță după gala de la Cluj, în care l-a învins pe Poturak.

Moroșanu a acceptat propunerea, dar a insistat că acest lucru se poate întâmpla doar pe parcursul lui 2019, deoarece se va retrage apoi. Totuși, pare din ce în ce mai complicat să se găsească un numitor comun. Sunt dezacorduri în ceea ce privește orașul, promoția care va organiza, bursele luptătorilor, și chiar luna în care va avea loc meciul.

“Managerii mei l-au sunat pe Moroşanu, care se pare că este pentru două luni la o emisiune unde face curat în grajd, dă cu mătura… nu este ruşinos… Deci refuză să stea la masă! Refuză să lupte, pentru că îi este frică de mine! Unicul care fuge şi evită este Moropinochhio!” – Daniel Ghiţă

“Ca valoare, eu știu că-l bat pe Daniel Ghiță. Ăsta-i adevărul, fără supărare. Îl bat la orice oră! El a făcut cea mai mare performanță în K1. Bravo lui… Dar e ca și cum l-ai pune pe Gică Hagi să joace fotbal cu un puștan de 20 de ani. Hagi nu mai e Hagi din vremurile lui de glorie. Dacă nu te mai vede la televizor, lumea te uită. Și ce a zis? ‘Hai să-l provoc pe Moroșanu'” – Cătălin Moroşanu

“Sigur ca aş paria pe Moroşanu şi zic că o să-l bată foarte tare. Ghiţă o să strige de durere: «Au, nu mai da». Să vedem, însă, dacă se va face meciul” – Benny

“Dacă o luăm după palmares, atribute fizice, Ghița ar trebui să câștige, dar Moroșanu vine cu o inimă foarte mare, cu dorință de bătaie” – Ionuţ Atodiresei

“Indiferent de scandal, ambii cred că vor să câștige bani cât mai mulți. Unii o recunosc, alții nu” – Ciprian Sora

“Să se bată între ei, să vadă care e mai bun. Dați-i drumul la bătaie, nu mai stați. Și o singură condiție, să mă bat în gala voastră ca sunt mândru și în rest hai să-i dăm drumul la bătaie” – Marius Tiţă

“Nu cred că va avea loc un duel. Sunt doi sportivi scumpi și nu cred că cineva în țară își permite să plătească un asemenea meci. Ce vor ei nu are legătură cu ce posibilități sunt. Ei sunt doi eroi locali, nu știu cât de interesant ar fi pentru Germania, Olanda sau America să aibă o asemenea luptă. Din punct de vedere financiar, nu văd cine ar putea plăti sumele pentru o asemenea gală, cu Moroșanu și Ghiță cap de afiș. Eu nu știu acum la ce nivel mai e Ghiță, că el a avut o pauză foarte lungă. Dacă luam un vârf de formă al lui Ghiță cu un vârf de formă al lui Moroșanu, eu cred că Ghiță ar câștiga. Dar ar avea de furcă cu un Moroșanu care își vinde pielea greu” – Cezar Gheorghe, arbitru

“Rivalitate, nerivalitate, vreau să îi văd în ring și «that’s the end of the story», cum s-ar spune. Aștept un meci între ei, să văd despre ce se va vorbi. Nu am un favorit, amândoi sunt oameni plăcuți, știu să lupte. Au două stiluri diferite, nu poți să compari pe Moroșanu cu Ghiță. Ar trebui să urmărim felul de abordare al lui Moroșanu, care e tot timpul agresiv, tot timpul în atac. Pe când Ghiță e mai tehnic, anii din urmă pe care i-a avut el l-au cizelat. Se vede că are o altfel de experiență” – Leonard Doroftei

  • 50.000 de dolari ar fi bursa minimă care s-a vehiculat pentru fiecare dintre cei doi combatanţi ai mult aşteptatei lupte, Daniel Ghiţă şi Cătălin Moroşanu