ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Se face un stadion modern în România. Cât va costa noua arenă

Autor: Traian Terzian | 12.09.2020 | 18:13
Se face un stadion modern în România. Cât va costa noua arenă
Un nou stadion modern de 19.000 de locuri se va construi în România, iar o echipă de tradiție a fotbalului din țara noastră va fi revitalizată. Sursă foto: digisport.ro

Un nou stadion modern de 19.000 de locuri se va construi în România, iar o echipă de tradiție a fotbalului din țara noastră va fi revitalizată.

ADVERTISEMENT

Construcția este prevăzută să aibă loc în orașul Bacău, iar echipa care va beneficia de această decizie va fi formația fanion a orașului, FCM.

Potrivit fostului președinte al celor de la FCM Bacău, Aurel Damian, stadionul este de ceva vreme în planul autorităților locale.

ADVERTISEMENT

România va beneficia de un stadion nou de 19.000 de locuri

Conform detaliilor proiectului de la Bacău, modernul stadion de care vaa beneficia România va avea 19.000 de locuri, 550 de locuri de parcare, costurile vor fi de aproximativ 1.500 de euro pe loc, iar arena va avea și pistă de atletism.

”Am văzut peste tot anunţuri că se vor construi în oraşele României stadioane, săli de sport. La Constanţa, la Iaşi, la Timişoara, nu mai ştiu pe unde. Deocamdată sunt proiecte, dar avem şi noi proiect la Bacău”, a declarat Aurel Damian, conform digisport.ro.

ADVERTISEMENT

”Este un proiect pentru un stadion de categoria a 4-a la fotbal şi care va avea o pistă de atletism pe care să putem organiza şi Campionate Mondiale. Culmea este că la noi stadionul avea deja o mulţime de avize primite pentru o arenă de 19.000 de locuri ultramodernă, dar nu s-a avansat. De ce? Nu ştiu!”, a continuat el.

”Dar acum avem promisiunea CNI că vom fi ajutaţi, iar dacă am înţeles eu bine, costul ar fi undeva la 27-28 de milioane de euro. Dacă vom avea stadionul gata în următorii patru ani, sunt 100% convins că până atunci vom avea timp să construim şi echipă de Liga 1”, a încheiat Damian.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii aprilie, Mihai Chirică, primarul municipiului Iași, a declarat într-o sesiune live, pe pagina clubului CSM Poli Iași, că va construi un nou stadion de 25.000 de locuri care va costa 50.000.000 de euro.

Și Oradea va avea o nouă arenă de fotbal, potrivit autorităților locale. Noul stadion va avea o capacitate de 16.000 de locuri și va face parte dintr-un complex sportiv. Viceprimarul Florin Birta a dezvăluit planurile noii arene din oraș și a spus că o parte din bani vor veni de la Compania Națională de Investiții.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!