Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

“Se făceau blaturi în acea perioadă?”. Cristi Borcea nu a stat pe gânduri și a dat răspunsul în direct la Fanatik SuperLiga. Video exclusiv

Cristi Borcea susţine sus şi tare că nu se făceau blaturi în perioada în care activa în fotbal. Fostul finanţator de la Dinamo susţine că nu aveai cui să dai bani de aranjamente.
27.04.2023 | 13:56
Se faceau blaturi in acea perioada Cristi Borcea nu a stat pe ganduri si a dat raspunsul in direct la Fanatik SuperLiga Video exclusiv
Se făceau blaturi în acea perioadă. Cristi Borcea nu a stat pe gânduri și a dat răspunsul în direct la Fanatik SuperLiga. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

În anii 2000 din fotbalul românesc în spaţiul public se vorbea foarte mult de blaturi şi aranjamente între echipe, iar Dinamo a fost unul dintre cluburile acuzate public şi penalizate iniţial, cu trei puncte, pentru un posibil aranjament cu Ceahlăul, în 2002. Comisia de Apel a anulat suspendările.

“Se făceau blaturi în acea perioadă?”. Cristi Borcea nu a stat pe gânduri și a dat răspunsul în direct la Fanatik SuperLiga

Fostul finanţator de la Dinamo, Cristi Borcea, a declarat la FANATIK SUPERLIGA că în vremea în care a fost în fotbal nu erau blaturi, pentru simplul motiv că nu aveai cui să dai bani pentru a câştiga un meci, patronii având averi de sute de milioane de euro:

ADVERTISEMENT

“Nu. Unde să fie blaturi, că noi aveam două echipe. Când am luat campionatul, am luat cu 15 puncte avans? Cu cine să faci blat? Erau Iancu, Porumboiu, Penescu… Cu cine? Toţi oamenii ăştia aveau sute de milioane.

Ce să le dai? E diferenţă cu arbitrii, că aici zici că s-au aranjat între ei. Spuneaţi de Steaua cu Gloria Buzău, n-aţi văzut că a pierdut campionatul? Ce să mai vorbim? 

ADVERTISEMENT

Erau ascultaţi de DNA şi toţi cei care au dat bani în acea perioadă s-a văzut”

Cu arbitrii se mai făceau presiuni. Şi eu făceam presiuni. Asta este. Erau ascultaţi de DNA şi toţi cei care au dat bani în acea perioadă s-a văzut. Au fost ascultate telefoanele timp de cinci ani. 

De unde să ştiu că am telefoanele urmărite? Am văzut convorbirile pe care le făceam la televizor. Din stenograme. Nu ne-am aşteptat, dar după aia ni s-a zis că a fost ascultat telefonul patru ani. Bine, domnule, asta e!”, a spus Borcea la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Dinamo a câştigat în 2007 ultimul titlu de campioană, cu Cristi Borcea la conducerea clubului. Fostul acţionar nu şi-a îndeplinit visul de a vedea echipa în grupele Champions League, “câinii” fiind eliminaţi în ultimul tur preliminar de Lazio.

Dinamo, acuzată de blat cu Ceahlăul în 2002: “A fost non-combat”

În returul sezonului 2001-2022, la finalul meciului Ceahlăul – Dinamo, scor 1-2, preşedintele LPF de atunci, Dumitru Dragomir, a acuzat că meciul a fost aranjat, iar Comitetul Executiv a sancţionat cu trei puncte cele două echipe:

ADVERTISEMENT

“A fost non-combat. Am discutat de două-trei ori în timpul meciului cu Mircea Sandu (n.r. preşedintele FRF) şi amândoi eram foarte supăraţi că nu se juca mai nimic acolo”, a spus Dragomir la vremea respectivă. Ulterior, la Comisia de Apel s-au anulat toate sancţiunile.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT