News

Se iau în calcul noi restricții pentru weekend: magazine închise la 16:00, circulație interzisă după 20:00. CNSU, convocat joi

24.03.2021 | 12:46
Se iau in calcul noi restrictii pentru weekend magazine inchise la 1600 circulatie interzisa dupa 2000 CNSU convocat joi
ADVERTISEMENT

CNSU va fi convocat joi urmând să aibă loc discuții privind anumite propuneri pentru weekend. Concret, magazinele ar putea fi închise la 16:00, iar circulația restricționată după 20:00.

Discuțiile privind noile măsuri care ar putea fi aplicate la nivel național continuă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să fie convocat joi pentru a stabili eventuale restricții privind oprirea valului 3 al pandemiei de Covid-19, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Ar putea exista o diferențiere de restricții între cele din weekend și cele din restul săptămânii.

CNSU, convocat joi. Se iau în calcul noi restricții pentru weekend

Printre măsurile propuse se află închiderea magazinelor încă de la ora 16, în timp ce circulația ar putea să fie restricționată de la ora 20 pentru weekend.

ADVERTISEMENT

Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii rămân neschimbate. Totodată, acolo unde incidența este crescută vor fi restricții naționale. Se discută încă dacă să se ia în calcul un prag de 3,4 sau de 5 la mie.

Despre variantele aflate pe masa guvernanților a vorbit aseară, la Digi24, Raed Arafat.

Șeful DSU a spus că astfel de măsuri au avut succes în alte țări. Totodată, secretarul a respins ideea unei carantine totale de weekend.

ADVERTISEMENT

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22.

Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepţii unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile şi cum spitalele sunt pline cu pacienţi”, spune Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

În schimb, școlile nu se mai închid decât în localităţile aflate în carantină, conform unui ordin de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT