Sporturi

Se ieftinesc gazele! Ce anunț important a făcut ANRE

01.07.2019 | 10:13
Gazele se ieftinesc în România de la 1 iulie. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Se ieftinesc gazele! Cel puțin acesta este anunțul făcut de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Astfel, ANRE a decis ieftinirea gazelor cu peste 5% pentru toţi consumatorii în regim reglementat, începând cu 1 iulie. “Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019.

Se ieftinesc gazele!

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, a anunţat ANRE printr-un comunicat.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a explicat și de unde anume a venit această decizie. Astfel, este bine de știut că evoluţia este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale. Ca să înțelegem și mai bine, preţul gazelor cumpărate de la E.ON Gaz Furnizare România scade practic cu 3,71%, iar cel al Engie România va fi mai mic cu 7,89%.

ADVERTISEMENT
Se ieftinesc gazele! Gaze
Prețul gazelor va fi unul mai redus în România. Sursa foto – facebook

Ce anunț important a făcut ANRE

Mai trebuie știut că principalul element component al preţului final reglementat, cel care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh. Scăderea prețului gazelor vine în mijlocul unui conflict geopolitic important. Cearta dintre Rusia și Ucraina ar putea să afecteze destul de mult România în iarna viitoare.

Autoritățile de la Kremlin au amenințat că vor sista tranzitul de gaze prin țara vecină, cu care se află într-un conflict de mai bine de cinci ani, în regiunile separatiste Donbas și Donețk, dar și după anexarea peninsulei Crimeea. Ar fi o adevărată lovitură pentru România care are nevoie de un aport important de gaze în timpul iernii, atunci când producția internă acoperă numai 85 la sută din necesar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri