News

Se începe vaccinarea în masă din octombrie. Prima zonă în care oamenii sunt testați

04.08.2020 | 10:15
Se incepe vaccinarea in masa din octombrie Prima zona in care oamenii sunt testati
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că majoritatea experților consideră apariția unui vaccin anti Covid 19 extrem de puțin probabilă în aceste luni, Rusia va începe vaccinarea în masă încă din luna octombrie.

Deși încă nu este apărut pe piață, fiind doar în studii clinice, se speră că vaccinul din Rusia va fi gata în această toamnă pentru a fi administrat unor categorii din populație, anunță autoritățile prin vocea ministrului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Mikhail Murashko a dezvăluit că institutul de cercetare de stat Gamaleya din Moscova a finalizat testele clinice ale vaccinului şi că se pregătește documentația pentru înregistrarea acestuia.

O țară începe vaccinarea în masă anti Covid încă din octombrie

La nivel mondial sunt circa 165 de vaccinuri anti Covid-19 la care se lucrează intens, însă puține se apropie de faza finală în care să poată fi administrate.

ADVERTISEMENT

Rușii speră însă să fie primii care scot pe piață un astfel de tratament. Kremlinul pregăteşte o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului de tip nou, în luna octombrie, a susținut sâmbătă ministrul sănătăţii.

Oficialii de la Moscova anunță că primii care vor primii vaccinul sunt doctorii şi profesorii. Conform BBC, primul potenţial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituţie de cercetare de stat, este de aşteptat să obţină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate.

ADVERTISEMENT

Institutul Gamaleya lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus, menţionează sursa citată. Viteza cu care pregăteşte Rusia lansarea unui vaccin anti-COVID a stârnit întrebări în unele media occidentale dacă nu cumva Moscova pune prestigiul naţional înaintea ştiinţei şi siguranţei, mai notează englezii.

Ce spun americanii de graba Rusiei în a scoate un vaccin

Peste 100 de posibile vaccinuri create pentru a stopa pandemia de COVID-19 sunt în studii la nivel planetar. Cel puţin patru dintre ele se află în faza a treia de testare pe om, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, trei în China şi unul în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, și-a exprimat o serie de îndoieli cu privire la siguranța vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia și China.

”Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american.

ADVERTISEMENT