News

Se închid granițele în Europa? Când va fi al doilea val de coronavirus și ce măsuri drastice se iau

17.08.2020 | 18:01
Se inchid granitele in Europa Cand va fi al doilea val de coronavirus si ce masuri drastice se iau
ADVERTISEMENT

Au trecut luni întregi de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, iar oamenii refuză în continuare să respecte măsurile impuse de autorități, o realitate crudă care face, din păcate ca bilanțul victimelor să crească pe zi ce trece.

În momentul de față avem peste 21.837.000 de cazuri de îmbolnăvire raportate la nivel global, în vreme ce decesele au depășit pragul critic de 773.000 și nu par să se oprească aici. De altfel, ultimele 24 de ore au adus cea mai mare rată de creștere a infectărilor pe Glob, potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Vorbim, așadar despre 294.000 de persoane testate pozitiv de duminică până luni, cifră care pune în gardă statele europene și le determină să intensifice restricțiile. Cu localurile închise sau obligate să funcționeze după un program redus, afaceriștii invocă pierderi financiare uriașe, iar acesta este doar începutul.

Europa, aproape să-și închidă granițele din cauza pandemiei de coronavirus

Având în vedere creșterile alarmante ale cazurilor de îmbolnăvire și faptul că ne apropiem cu pași repezi de cel de-al doilea val al pandemiei, cel mai probabil se va ajunge la măsuri radicale precum închiderea granițelor pentru cetățenii din statele puternic afectate, iar România ar face cu siguranță parte din această categorie.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, în Spania au fost închise discotecile în aer liber, iar oamenii trebuie să poarte măști de protecție în locurile publice aglomerate, în special între orele 6:00 și 18:00. În replică, patronii de localuri susțin că astfel de restricții nu fac altceva decât să înrăutățească situația economică, în condițiile în care sezonul estival este compromis.

Acest sezon estival este pierdut. Vorbim despre un oraș ca Barcelona, care primește 19 milioane de turiști anual. Turismul a scăzut cu 97% în acest oraș. Din estimările noastre, va fi nevoie de cel puțin 5 ani pentru a se recupera din pierderile cauzate de această pandemie”, se plânge Ramon Mas, proprietarul unui club din Barcelona, potrivit știrileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

În Franța au fost introduse amenzi usturătoare pentru cei care nu poartă masca de protecție

Cifrele raportate peste noapte în Franţa nu arată prea bine. Sunt 3.300 de cazuri noi(n.r.de COVID-19), fiind stabilit un nou record pentru a patra zi consecutiv cu cele mai multe infectări din luna mai, când autorităţile au mai relaxat măsurile sanitare.

Mai mult, numărul cazurilor noi pară să crească într-un ritm alarmant, ceea ce le îngrijorează foarte mult pe autorităţi până în punctul în care au impus noi restricţii de purtare a măştii în toate spaţiile publice din Paris şi Marsilia. Poliţiştii sunt prezenţi pe străzi şi îi amendează cu 135 de euro pe şoferii şi pietonii care încalcă această regulă”, relatează Jim Bittermann, corespondentul CNN la Paris.

ADVERTISEMENT

În schimb, șoselele europene dinspre Croația spre vestul continentului au fost luate cu asalt în acest weekend, ca urmare a deciziei guvernului austriac de a plasa Croația pe lista roșie. Pentru a evita ambuteiajele interminabile, mulți austrieci au decis să-și scurteze vacanțele și să plece mai devreme spre casă.

ADVERTISEMENT