News

Se închid sălile de fitness? Ce șanse ai de a te infecta cu Covid când mergi la sală

29.10.2020 | 07:53
Se inchid salile de fitness Ce sanse ai de a te infecta cu Covid cand mergi la sala
Decizia de închidere a sălilor de sport, anulată de încă o instanță. Care este motivarea instanței
ADVERTISEMENT

Riscul de infectare cu noul coronavirus în sălile de fitness este unul extrem de scăzut și acestea ar trebui să rămână deschise pentru că sporesc sănătatea și bunăstarea comunităților, spun cercetătorii britanici.

Analiza a mai mult de 62 de milioane de vizite la sălile de fitness în 14 țări europene a arătat că doar 487 de infecții au fost raportate de operatori – echivalentul a doar 0,78 cazuri la 100.000 de vizite.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii Universității Sheffield Hallam, care au efectuat studiul, au spus că cifrele relevă rolul vital al centrelor de fitness în asigurarea suportului față de comunitățile britanice și a posibilității ca acestea să rămână active.

Liverpool și Lancashire au păstrat deschise sălile de fitness în ciuda restricțiilor din Marea Britanie

Marea Britanie a impus restricții de nivel trei – cele mai dure – care dispun oficial închiderea sălilor de fitness și a centrelor de agrement pentru a reduce răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Dar Liverpool și Lancashire au reușit să eludeze această regulă, după ce au susținut că centrele de fitness sunt vitale pentru comunitățile lor.

Public Health England, agenția executivă a Ministerului Sănătății britanic, nu oferă statistici cu privire la focarele de coronavirus în sălile de fitness în mod specific, ci le grupează în categoria celelalte – care ecumulează aproximativ 9% dintre toate focarele înregistrate.

ADVERTISEMENT

Studiul SafeACTiVE a fost realizat de Centrul de cercetare avansată în domeniul sănătății (AWRC) al Universității Sheffield Hallam, alături de Universitatea Regele Juan Carlos din Madrid, Spania.

„Datele din studiul SafeACTiVE arată că sălile de fitness din întreaga UE sunt locuri sigure pentru exerciții. Prevenirea răspândirii COVID-19 trebuie să fie obiectivul nostru principal, dar trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că comunitățile noastre sunt sprijinite și au posibilitatea de a rămâne active. Știm că a fi în formă fizică poate ajuta la reducerea severității infecției cu Covid-19 și, mai mult decât atât, a fi activ ne poate ajuta să facem față psihologic atunci când ne confruntăm cu provocările unui al doilea val de pandemie din Europa. Menținerea centrelor de agrement și a cluburilor de fitness deschise și pe deplin operaționale este esențială pentru asigurarea sănătății și bunăstării comunităților noastre. Aș merge mai departe și aș sugera guvernelor din întreaga Europă să se gândească la modul în care putem crește accesul la activitate, nu la reducerea acesteia, pe măsură ce învățăm să trăim cu COVID-19”, a declarat Directorul AWRC, profesorul Rob Copeland, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Cercetarea a fost comandată de EuropeActive – o asociație non-profit pentru sectorul european de fitness și activitate fizică. Raportul complet va fi lansat în noiembrie.

ADVERTISEMENT