ADVERTISEMENT
News

Se închid școlile din Capitală? Monica Anisie: „Nu pot să mă pronunț în locul Comitetului”

Autor: Bogdan Solomon | 18.10.2020 | 15:26
Se închid școlile din Capitală? Monica Anisie: „Nu pot să mă pronunț în locul Comitetului”
Monica Anisie așteaptă ca prefectul Capitalei să anunțe închiderea școlilor. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă Bucureștiul a înregistrat în ultimele 24 de ore 770 de noi infectări cu virusul SARS-COV-2 și a depășit 3 la mia de locuitori, prag ce impune restricții suplimentare, autoritățile ezită să ia o decizie finală în privința școlilor.

ADVERTISEMENT

Odată cu intrarea în scenariul roșu, acestea ar trebui să își desfășoare activitatea exclusiv online, numai că Monica Anisie așteaptă un anunț concret din partea prefectului Gheorghe Cojanu, aflat în concediu de odihnă după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum”, a declarat ministrul Educației, într-o intervenție la România TV.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie, prima reacție după ce Bucureștiul a depășit pragul de incidență 3 la mia de locuitori

DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față.

În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

ADVERTISEMENT

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mâine dimineață, la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale”, susține ministrul Educației, Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei: „3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea”

În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți.

3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare.

ADVERTISEMENT

După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01 sau 3,02. Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, a spus prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, în momentul în care a fost chestionat pe marginea acestui subiect.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!