News
notix pixel id

Se închid și școlile private! Dan Vîlceanu: ”A existat o greşeală şi mâine va fi remediată”

Hotărârea cu noile restricții va fi corectată. Dan Vîlceanu a anunțat că se vor închide și școlile private.
24.10.2021 | 22:50
Se închid și școlile private! Dan Vîlceanu: ”A existat o greşeală şi mâine va fi remediată”
Se închid și școlile private! Dan Vîlceanu: ”A existat o greşeală şi mâine va fi remediată”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dan Vîlceanu a declarat că în cursul zilei de luni va fi remediată “scăparea” din hotărârea de Guvern referitoare la grădiniţele şi şcolile private. Acestea vor intra, de asemenea, în vacanță.

Ministrul interimar al Finanţelor a precizat duminică seară, la Digi 24, că a fost o ”scăpare”, iar aceasta va fi remediată la ședița care se va desfășura luni de la ora 11.

Dan Vîlceanu, despre închiderea școlilor private: ”A fost această scăpare. Vom remedia mâine”

dan vîlceanu
Dan Vîlceanu

“Nu am fost implicat direct în elaborarea acestui act normativ pentru că Ministerul Finanţelor nu are legătură cu şcolile, cu pandemia. Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli.

ADVERTISEMENT

Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva.

E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU”, a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24, duminică seara, potrivit news.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Vîlceanu: ”Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu”

Ministrul interimar al Finanţelor a explicat că, în privinţa şcolilor străine din Bucureşti, premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe.

“Îmi amintesc că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe fiindcă sunt nişte şcoli străine în Bucureşti. A existat o greşeală şi mâine va fi remediată. Sunt două articole diferite…

ADVERTISEMENT

Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia ce a avut loc în guvern a fost exact pentru că sunt şcoli străine.

E foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine”, a declarat Vîlceanu.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a afirmat că s-a creat o confuzie pentru că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni.

”Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat ministrul educației.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri