News
notix pixel id

Se închide circulația pe Transfăgărășan, de luni. CNAIR: ”Decizia, luată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”

Circulația pe cel mai frumos drum din România, Transfăgărășan, se închide începând de luni, 25 octombrie. Decizia a fost luată de CNAIR și vine din cauza vremii nefavorabile.
25.10.2021 | 14:30
Se închide circulația pe Transfăgărășan, de luni. CNAIR: ”Decizia, luată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile
Se închide circulația pe Transfăgărășan, de luni. CNAIR: ”Decizia, luată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile". Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea rece a pus stăpânire pe majoritatea regiunilor țării. În zonele montane, precipitațiile căzute în ultima perioadă au fost și sub formă solidă, de lapoviță și ninsoare.

În aceste condiții, autoritățile au luat măsura de a închide traficul pe una dintre cele mai înalte șosele din România, Transfăgărășan.

CNAIR anunță închiderea circulației pe Transfăgărășan. Cum se va ajunge la Bâlea Lac în următoarele luni

Astfel, de luni, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C, Transfăgărăşan, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ADVERTISEMENT

Măsura anunță în această săptămână este valabilă pentru toate categoriile de autovehicule și vine în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile din aceste zone.

”Măsura a fost adoptată de Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR conform Normativului privind circulaţia rutieră pe drumurile montane, DN 7C şi DN 67C “ind AND 615-2020 care prevede oprirea circulaţiei pe Transfăgărăşan”, se menţionează într-un comunicat CNARI citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că acest normativ reglementează unitar circulaţia rutieră pe DN 7C şi DN 67C în vederea asigurării viabilităţii acestora prin prisma condiţiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate şi a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Autoritățile anunță că sectorul de drum închis circulației va fi semnalizat corespunzător.

În zona înaltă de munte s-au semnalat deja precipitații specifice sezonului de iarnă.

”Reamintim că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (polei şi zăpadă), pentru siguranţa participanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis ca circulaţia autovehiculelor să se menţină închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)”, spune reprezentanţii CNAIR.

ADVERTISEMENT

Telecabina, mijlocul prin care turiștii pot ajunge la Bâlea Lac în următoarele 6 luni

De luni, turiştii care vor să urce la 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș o mai pot face doar cu telecabina. Pentru următoarele cel puţin 6 luni, telecabina va reprezenta singurul mijloc de transport între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, după ce circulaţia rutieră a fost închisă pe Transfăgărăşan.

Cei care răspund de buna funcționare a Cabanei Bâlea Lac și care deţin şi telecabina din zonă spun că au făcut revizia tehnică a mijlocului de transport pe cablu şi, începând de luni, de la ora 13,00, se poate circula în siguranţă pe distanţa Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Telecabina de la Bâlea străbate un traseu pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, zilnic, între orele 9,00 şi 17,00, numai când condiţiile meteo sunt bune.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri