News

Se închide pasajul Unirii. Lucrările de reabilitare încep curând

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au anunțat că pasajul Unirii va fi închis în noaptea de marți spre miercuri pentru a stabili exact ce măsuri se impun pentru consolidarea acestuia.
17.05.2022 | 15:27
Se inchide pasajul Unirii Lucrarile de reabilitare incep curand
Traficul în zona Piața Unirii va fi și mai dificil odată cu reabilitarea pasajului. Foto: ps4.ro
ADVERTISEMENT

Așadar, circulația rutieră în pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seară, în intervalul orar 23:30-05:00. Aici s-a ajuns în urma unei expertize tehnice efectuate în 2017.

Pasajul Unirii e într-o stare avansată de degradare

La acea vreme se constata că pasajul Unirii se află într-o stare avansată de degradare. Mai mult, experții anunțau că viața șoferilor era pusă în pericol din cauza deficiențelor structurii de rezistență.

ADVERTISEMENT

În acest context s-a impus remedierea în regim de urgență a problemelor constatate. Mai departe, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4.

Reprezentanții PS 4 au demarat rapid procedurile premergătoare punerii în siguranță, astfel că lucrările de reabilitare vor începe în cel mult două luni.

ADVERTISEMENT

Pasajul Unirii a fost construit între anii 1986-1987 și pentru realizarea unei evaluări cât mai atente a structurii de rezistență, el va fi închis în intervalul menționat, conform ps4.ro.

Alte restricții de trafic în Sectorul 4

În urmă cu 5 zile, PS 4 anunța că circulația va restricționată în zona pasajului rutier Europa Unită, care se construiește în zonă. ”Sectorul 4 al Municipiului București anunță restricții de circulație în zona de sud a Capitalei. Urmare a lucrărilor de cofrare a zidului de sprijin pentru rampa pasajului Europa Unită, din zona Metalurgiei, în perioada următoare, traficul se va desfășura în condiții speciale.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând de sâmbăta 14 mai a.c., timp de o săptămână, circulația rutieră la intersecția bulevardului Alexandru Obregia cu strada Turnu Măgurele, pe sensul de mers către Șoseaua Giurgiului, se va desfășura pe o singură bandă, corespunzător marcată.

În măsura posibilităților, rugăm participanții la trafic să ocolească zona în perioada mai sus menționată, iar celor care sunt totuși nevoiți să circule în perimetrul șantierului pasajului rutier suprateran Europa Unită, le recomandăm să se deplaseze cu atenție, respectând semnele de circulație”, se transmitea într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Europa Unită este noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre bulevardul Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

Construcția va avea o lungime de peste 650 de metri, două benzi de circulație pe fiecare sens și va fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Lucrările au început în luna februarie a acestui an și vor fi finalizate în aproximativ 18 luni.

 

ADVERTISEMENT