News

Se închide Pasajul Unirii pe sensul spre Universitate. Cât durează restricțiile

Circulația în Pasajul Unirii va fi întreruptă temporar pe sensul către Universitate. Restricțiile, valabile pentru următoarele două nopți
27.03.2023 | 22:20
Se inchide Pasajul Unirii pe sensul spre Universitate Cat dureaza restrictiile
Restricții de circulație în Pasajul Unirii Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care circulaţia în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir către Universitate, va fi oprită în următoarele două nopți este conectarea scuarului care se amenajează pe mijlocul acestui bulevard la o sursă de electricitate.

Se închide Pasajul Unirii pe sensul spre Universitate

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, ”în noaptea de luni spre marţi şi în cea de marţi spre miercuri, în intervalul orar 23:30 – 05:30, constructorii vor conecta scuarul ce se amenajează pe mijlocul bulevardului Dimitrie Cantemir la o sursă de electricitate din interiorul pasajului, de unde, ulterior, vor fi alimentate sistemele electronice (camere video, panouri de informare, senzori etc) care vor fi montate pe porţile de avertizare şi de gabarit de la intrarea în tunelul rutier.”

ADVERTISEMENT

Pentru a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente rutiere, Brigada Rutieră a Capitalei solicită șoferilor să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță și să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele sau indicațiile polițiștilor locali.

Pasajul Unirii a fost redeschis în 5 septembrie 2022, după două luni de renovări. ”Vorbim despre ceea ce înseamnă plafonul Unirii, o structură care se găsește deasupra Dâmboviței, structură care obligatoriu trebuie consolidată”, declara atunci primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care explica la acel moment că la pasaj mai este de lucru și totul ar putea fi finalizat peste doi ani.

ADVERTISEMENT

Înainte de începerea lucrărilor de reabilitare, primarul anunța că Pasajul Unirii va fi dotat cu un sistem de ventilație și explica în ce vor consta lucrările. ”Vor fi două categorii de lucrări. Cea mai importantă va demara în 12-18 luni, la planşeul Unirii, adică la podul care trece peste albia râului Dâmboviţa, pentru că acolo sunt probleme deosebite în ce priveşte stâlpii de susţinere şi grinzile de beton care le unesc.

Aşadar, urgenţa 0 pe care o avem este de a rezolva aceasta problemă care trenează de foarte mult timp. Apoi, lucrări la pasajul rutier, cel pe care mai mult de 60.000 de bucureşteni îl folosesc zilnic. El va fi reabilitat din 20 iunie, iar lucrările se vor finaliza pe 1 septembrie cel mai târziu.

ADVERTISEMENT

În plus, acest pasaj va avea, în premieră, un sistem de ventilaţie. Astăzi nu există un pericol vital pentru oamenii din acea zonă, pentru participanţii la trafic sau pietoni”.

De al redeschidere, au fost înregistrate mai multe incidente cu mașini de mare tonaj care au rămas blocate în pasaj pentru că nu se mai încadrau în regimul de înălțime. Cel mai grav caz, soldat cu un mort, a fost cel al unui autocar cu turiști greci.

ADVERTISEMENT

Probleme sunt și cu instalația de ventilație, situație care a ieșit la iveală în octombrie anul trecut, atunci când o mașină a luat foc în pasaj, iar tunelul s-a umplut imediat de fum gros.

ADVERTISEMENT